Ransakinger i EU-parlamentet

Belgia: Ransakinger i EU-parlamentet Politiet i Belgia har aksjonert mot kontoret til en ansatt i EU-parlamentet samt boligen hans med henvisning til russiske forsøk på å påvirke EU-parlamentet. AKSJON: Belgisk politi har aksjonert flere steder i Belgia etter mistanke om russisk påvirking i EU-parlamentet. Foto: AP / NTB Vis mer NTB . Publisert onsdag 29.


Ransakinger i EU-parlamentet
Belgia:

Ransakinger i EU-parlamentet

Politiet i Belgia har aksjonert mot kontoret til en ansatt i EU-parlamentet samt boligen hans med henvisning til russiske forsøk på å påvirke EU-parlamentet.

AKSJON: Belgisk politi har aksjonert flere steder i Belgia etter mistanke om russisk påvirking i EU-parlamentet. Foto: AP / NTB
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Aksjonene ble gjennomført onsdag morgen.

Ifølge en uttalelse fra belgisk påtalemyndighet gjennomsøkte de både personens kontor i EU-parlamentets bygning i Brussel samt den ansattes kontor i franske Strasbourg, der EU-parlamentets hovedkvarter ligger.

– Ransakingene er del av en sak om innblanding, passiv korrupsjon og medlemskap i en kriminell organisasjon, skriver påtalemyndigheten i en uttalelse.

Videre heter det at saken er koblet til tegn på russisk innblanding, der medlemmer av EU-parlamentet ble «oppsøkt og betalt for å fremme russisk propaganda via nyhetssiden Voice of Europe».

En ikke navngitt kilde sier til nyhetsbyrået AFP at det er snakk om den tidligere assistenten til EU-parlamentarikeren Maximilian Krah, som tilhører det tyske ytre høyre-partiet Alternativ for Tyskland.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *