Raser dagen derpå: – Ikke vakkert

17. mai-fyll i Bergen Raser dagen derpå: - Ikke vakkert Bergens tidligere ordfører er overfor lokalavisa ikke nådig i sin dom over fyllebråket 17. mai. TRIST: - Jeg blir uendelig lei meg, skriver Trude Drevland i et Facebook-innlegg om 17. mai-fylla i Bergen. Foto: Tor Lindseth Vis mer Ivar Benjamin Østebø Audun Hageskal Publisert lørdag


Raser dagen derpå: – Ikke vakkert
17. mai-fyll i Bergen

Raser dagen derpå: – Ikke vakkert

Bergens tidligere ordfører er overfor lokalavisa ikke nådig i sin dom over fyllebråket 17. mai.

TRIST: – Jeg blir uendelig lei meg, skriver Trude Drevland i et Facebook-innlegg om 17. mai-fylla i Bergen. Foto: Tor Lindseth
Vis mer


Publisert


– Det var veldig ung ungdom som var beruset og tydde til vold. Det var ikke et vakkert syn, sier Trude Drevland, tidligere ordfører i Bergen, til Bergensavisen lørdag.

Hun har i forkant gått knallhardt ut, både i sosiale og tradisjonelle medier, mot fyll og bråk i forbindelse med nasjonaldagsfeiringen.

– Slagsmål mellom ungdom, med skader og tydelig påvirkning av rusmidler, var gjennomgående i hele sentrum av Bergen, skrev hun i et Facebook-innlegg 17. mai.

– Jeg blir uendelig lei meg, skriver hun.

Mye å gjøre

Politiet i Vest har tidligere lørdag uttalt til Dagbladet at de har hatt mer enn nok å gjøre utover de små timene 17. mai. Været har i hele landet, og kanskje noe usedvanlig for Bergens del, vært svært fint.

– Det er ikke hver 17. mai det er sånt vær i Bergen, så det gjør sitt, sa operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til Dagbladet tidligere lørdag.

Også Bergens nåværende ordfører, Marit Warncke (H), er svært kritisk til enkeltes atferd.

– Det er ingen tvil om at voksne og ungdom nå har en holdning om at 17. mai er en fest med alkohol fra start til slutt. Men hva er det egentlig vi feirer, og for hvem – det virker det som mange har glemt. Det er ikke nyttårsaften, har ordfører i Bergen, Marit Warncke (H), uttalt til Dagbladet.

MYE FOLK: Strålende sol på nasjonaldagen er ikke nødvendigvis hverdagskost på Vestlandet. I Bergen har natta blitt travel for politiet. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

MYE FOLK: Strålende sol på nasjonaldagen er ikke nødvendigvis hverdagskost på Vestlandet. I Bergen har natta blitt travel for politiet. Foto: Paul S. Amundsen / NTB
Vis mer

– Liker ikke utviklingen

Eks-ordfører Trude Drevland forteller til Bergensavisen at hun har sett svært unge mennesker involvert i voldelige scener i byen under feiringen.

– Jeg liker ikke den utviklingen jeg ser. Det kommer ut av kontroll, og ungdommen samler seg i gjenger der det bare er ett språk som gjelder, og det er vold, sier hun til BA.

Imidlertid har hendelsene ifølge politiet ikke vært de aller mest alvorlige i Bergen.

– Det har ikke vært store og alvorlige hendelser, men slagsmål og den slags, sier han.

BERGEN: Det har brutt ut masseslagsmål flere steder i Bergen sentrum på 17. mai. Reporter: Edward Stenlund
Vis mer

Han understreker at de fleste har klart å oppføre seg greit.

– Det er viktig å huske, det også.

Også i Rogaland, som heller ikke nødvendigvis er overeksponert for solskinn på nasjonaldagen, har det vært mye for politiet å gjøre.

– Det har vært en travel kveld og natt i politidistriktet, med hovedvekt på ordensforstyrrelser knyttet til berusede personer, slåssing, bortvisninger og noen i arrest for avrusing, melder operasjonssentralen i Sør-Vest i en oppdatering lørdag morgen.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *