Raste i pausen: – Nazistiske drittsekk

Hunter Biden-rettssaken Raste i pausen: - Nazistiske drittsekk Hunter Bidens kone konfronterte tidligere Trump rådgiver. I RETTEN: Presidentens sønn Hunter Biden, og kona Melissa Cohen-Biden på vei inn i retten tirsdag. Foto: Reuters/NTB Vis mer Didrik Søreide Kjær Publisert onsdag 05. juni 2024 - 07:35 i Sammendraget er laget av ChatGPT og godkjent av Dagbladet.


Raste i pausen: – Nazistiske drittsekk
Hunter Biden-rettssaken

Raste i pausen: – Nazistiske drittsekk

Hunter Bidens kone konfronterte tidligere Trump rådgiver.

I RETTEN: Presidentens sønn Hunter Biden, og kona Melissa Cohen-Biden på vei inn i retten tirsdag. Foto: Reuters/NTB
Vis mer


Publisert


Kort fortalt

 • Hunter Bidens kone, Melissa Cohen-Biden, konfronterte tidligere Trump-rådgiver Garrett Ziegler under en rettssak i Delaware.
 • Hunter Biden, sønn av president Joe Biden, er tiltalt for ulovlig våpenbesittelse og skatteunndragelse.
 • President Biden uttrykker støtte for sønnen.
 • Hunter Biden, sønnen til USAs president Joe Biden, møter denne uka i en historisk rettssak i Wilmington i Delaware. Han er den første sønnen av en sittende president som har tiltale mot seg.

  Under rettens andre dag ble det dramatisk i pausen. Melissa Cohen-Biden, Hunters kone, gikk nemlig til et verbalt angrep på tidligere Donald Trump-rådgiver Garrett Ziegler, rapporterer NBC News.

  – Du har ingen rett til å være her, din nazistiske drittsekk, skal en høylytt Cohen-Biden ha sagt og pekt fingeren mot Ziegler.

  Den tidligere Trump-rådgiveren skal ikke ha svart på utbruddet.

  Denne reaksjonen fra USAs president Joe Biden får flere til å reagere. Video: AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV.
  Vis mer

  Ziegler var en del av en gruppe Trump-allierte som forsøkte å offentliggjøre innholdet på Hunter Bidens laptop for å sette ham, og i forlengelsen av det, Joe Biden, i dårlig lys i dagene før valget i 2020. Biden har siden saksøkt Ziegler og hevder han brøt statlige og føderale lover i et forsøk på å opprette en søkbar nettdatabase med 128 000 e-poster, skriver NBC.

  På spørsmål etter utbruddet sier Ziegler følgende:

  – Det er trist. Jeg har sittet her hele tiden uten å henvende meg til noen. For ordens skyld, jeg er ikke nazist. Jeg tror på den amerikanske grunnloven. Jeg har ikke sagt en eneste ting til dem.

  Cohen-Biden hevder imidlertid til NBC at Ziegler skal ha sagt jødiske skjellsord til henne.

  OGSÅ PÅ PLASS: USAs førstedame Jill Biden har vært til stede i retten begge dagene. Foto: Reuters/NTB

  OGSÅ PÅ PLASS: USAs førstedame Jill Biden har vært til stede i retten begge dagene. Foto: Reuters/NTB
  Vis mer

  Rettssaken, som startet med juryutvelgelse på mandag, handler ikke om den nevnte laptopen, men om tre urelaterte tiltaler mot presidentens sønn.

  Ett for ulovlig oppbevaring av våpen, og to for å ha løyet om narkotikaforbruket sitt da han kjøpte et skytevåpen i 2018.

  Han nekter straffskyld for alle punktene.

  Saken er en av to straffesaker mot Hunter Biden. Han er også tiltalt for å ha unnlatt å betale 1,4 millioner dollar i skatt mellom 2016 og 2019. I stedet skal han ha brukt store summer blant annet på rusmidler og dyre biler. Denne rettssaken starter i september.

  President Biden har sagt at han støtter sønnen sin og er glad for at han prøver å bli frisk fra rusavhengigheten.

  – Som president kommer jeg ikke til å kommentere pågående føderale saker, men som far sier jeg at jeg har grenseløs kjærlighet overfor min sønn, tillit til ham og respekt for hans styrke, sa Biden i en uttalelse mandag.

  Biden la trykk på at han er president, men også far.


  0 kommentarer

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *