Rekordtrafikk: – Veldig høy aktivitet

Boligprisene Rekordtrafikk: – Veldig høy aktivitet Et tsunami av boliger er godt nytt for den som vil inn på boligmarkedet. Men det gjelder å forte seg, mener meglertopp. Foto: Frederik Ringnes / NTB Mathias Ogre Publisert: Publisert: For mindre enn 20 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med


Rekordtrafikk: – Veldig høy aktivitet

Rekordtrafikk: – Veldig høy aktivitet

Et tsunami av boliger er godt nytt for den som vil inn på boligmarkedet. Men det gjelder å forte seg, mener meglertopp.

Publisert: Publisert:

Høye renter og dyre lån ser ikke ut til å skremme nordmenn. Snare tvert imot har flere aktører i boligmarkedet nå rekordstor trafikk.

Finn Eiendom forteller at de styrer mot toppnotering – aldri før har de hatt så høye besøkstall.

Les på E24+

Slik kjøpte Jeanette (34) bolig uten egenkapital

I april hadde de over 45 millioner besøk på boligannonsene sine, det er en økning på 10 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Leder i Finn Eiendom, Jørgen Hellestveit.

Forventning om økte priser

– De siste ukene har vi hatt mellom 10–11 millioner besøk hver eneste uke. Vi går faktisk mot en all time high når det gjelder besøk inn til boligannonsene våre, sier leder i Finn Eiendom Jørgen Hellestveit.

Vårslippet i boligmarkedet har vært ekstraordinært. Nå ligger det 20.400 boliger til salgs på Finn. Det er 31 prosent flere enn på samme dag for ett år siden, opplyser han.

Spesielt i hovedstaden ser de nå stor trafikk. Hittil i 2024 har også antallet nye boligannonser som er lagt ut i Oslo økt 10 prosent.

Hellestveit tror mange har hørt at boligprisene skal opp de neste årene, og at det har endret dynamikken.

– Gitt aktiviteten på Finn, og besøk til boligannonsene, kan det tyde på at flere nå er klare for å hoppe ned fra gjerdet. Når samtidig flertallet opplever at det blir færre eller like mange boliger tilgjengelig som nå, kan det gjøre noe med mentaliteten i salgsprosessen og forventninger om økte priser, sier han.

– Viktig for Ola nordmann

Også meglere opplever nå at det er høy trafikk, forteller administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe Wittenberg Meyer.

– Antall salg i mai mot fjoråret er opp 12 prosent. Det er veldig høy aktivitet i markedet, sier hun.

To år med pandemi etterfulgt av dyrtid med høy prisvekst og inflasjon har gjort at det er prisene som har steget, ikke aktiviteten. Nå mener Meyer vi ser et skifte, og at mange som har sittet på gjerdet nå slår til.

Administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe Wittenberg Meyer.

– Meglerne opplever at boligkjøpere har innfunnet seg med at man må betale mer. Man må innrette forbruket til at det koster mer å bo. Det er så viktig for Ola nordmann, sier hun.

Eiendom Norge legger onsdag frem boligprisstatistikken for mai.

Så lang i år har prisene steget hele 7,2 prosent. I april steg prisene 1,2 prosent på landsbasis.

Meyer tror sommeren kommer til å være brennheit, men at økende tilbud holder prisene mer eller mindre i ro.

– Jeg tror vi får en kjempegod sommer og høst, men jeg tror nok ikke prisene skal opp mer enn kanskje 0,5 prosent nå til uken. Og så stiger det i august, før det faller, men jeg tror ikke det faller så mye som det pleier, forteller hun.

Et råd til kjøpere og et annet til selgere

– Jeg har en sønn som skal inn på boligmarkedet nå. Jeg har sagt at du må inn på høsten. Fordi neste år, 2026 og 2027 så tror jeg dessverre prisene kommer til å gå veldig mye.

Etter en lang periode med lav igangsetting er det spådd at boligmarkedet vil merke effekten av færre nyboliger i markedet fra neste år.

I en rapport konkluderer Samfunnsøkonomisk analyse med at boligprisene kan ha steget med 33 i Oslo ved utgangen av 2027.

– Til alle som skal selge, så ville jeg sittet så lenge som mulig fremover. Jeg tror prisene kommer til å gå mye fremover, sier Meyer.

Finn.no eies av Schibsted. E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte av E24s journalister har aksjer i Schibsted, gjennom deltagelse i konsernets aksjespareprogram.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *