Revansjelystne Fiorentina er klare for sin andre strake finale

Tina Wasa Kartomten Publisert: 28. mai 2024 Klokka 21.00 onsdag kveld er det avspark i finalen av årets Conference League. Fjorårets toer Fiorentina er klare for sin andre strake Conference League-finale, der de denne gangen møter greske Olympiakos på AEK Arena i Helles hovedstad Athen. Conference League-finalen på Oddsen I fjor kunne britiske West Ham


Revansjelystne Fiorentina er klare for sin andre strake finale
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:28. mai 2024

Klokka 21.00 onsdag kveld er det avspark i finalen av årets Conference League.

Fjorårets toer Fiorentina er klare for sin andre strake Conference League-finale, der de denne gangen møter greske Olympiakos på AEK Arena i Helles hovedstad Athen.

I fjor kunne britiske West Ham turneringen og kunne juble etter å ha slått årets finalist Fiorentina 2-1 på Fortuna Arena i Tsjekkia.

Onsdag 21.00: Olympiakos – Fiorentina, kampen på Oddsen

I finalen to år på rad

Årets Conference League er den tredje utgaven av turneringen. Roma ble den første vinneren i 2022, før West Ham vant i fjor.

Fiorentina tok seg hele veien til den siste og avgjørende kampen i fjor, der de tapte mot West Ham. Begge lagene scoret i andreomgang, før Jarrod Bowen ble matchvinner i kampens siste ordinære spilleminutt.

Fjorårets finaletap var Fiorentina fjerde nederlag på fem europeiske finaler. Tilbake i 1961 vant de den europeiske Cup Winners’ Cup.

Ubeseiret i turneringen

I motsetning til sine greske motstandere, har Fiorentina fortsatt til gode å tape en kamp i årets Conference League. Både i gruppespillet og i sluttspillet har de vunnet samtlige kamper og tatt seg hele veien til finalen.

Fiorentina har scoret 25 mål i turneringen, og deler førsteplassen for flest mål med semifinale-motstander Club Brugge.

Den italienske klubben leder også når det kommer til antall skudd på mål.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer – og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

På «hjemmebane»

Conference League-finalen spilles bare 15 km fra hjemmebanen til Olympiakos.

Olympiakos er den andre greske klubben i historien som tar seg til finalen i en europeisk fotballturnering.

Forrige gang et lag fra Hellas spilte i en europeisk finale var i Champions League i 1970/71, der nederlandske Ajax slo Panathinaikos 2-0.

På sine 12 siste kamper har Olympiakos kun tapt to, der et av tapene endte i straffekonk og sammenlagtseier. Det andre tapet kom mot den greske ligalederen PAOK i midten av mai.

Første europeiske finale

Olympiakos har kjempet seg gjennom ekstraomganger og straffesparkkonkurranser, for å ta seg til finalen. Den greske klubben har aldri før tatt seg til finalen i en europeisk turnering.

Den greske storklubben har scoret 18 mål i årets Conference League, men har også turneringens toppscorer på laget.

Den marokkanske spissen Ayoub El Kaabi har scoret ti mål og ligger an til å bli turneringens toppscorer.

Conference League-finalen spilles onsdag 29. mai kl 21.00. Kampen sendes på TV3+ og Viaplay.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *