«Roaring Kitty» sendte Gamestop til himmels igjen

«Roaring Kitty» sendte Gamestop til himmels igjen Bilde av Gamestop-aksjer satte fyr på aksjekursen. – Å kjøpe seg inn som investor nå er ikke akkurat smart, advarer forvalter. Keith Gill, også kjent som Roaring Kitty. Foto: House Financial Services Committee via AP/NTB Jørgen Indrøy Strømsnes Publisert: For mindre enn 2 timer siden Oppdatert nå nettopp


«Roaring Kitty» sendte Gamestop til himmels igjen

«Roaring Kitty» sendte Gamestop til himmels igjen

Bilde av Gamestop-aksjer satte fyr på aksjekursen. – Å kjøpe seg inn som investor nå er ikke akkurat smart, advarer forvalter.

Publisert:

I midten av mai postet Keith Gill, også kjent som Roaring Kitty, et bilde på X som hintet til at han igjen er tilbake for fullt etter Gamestop-støyen i 2021.

Han var helt sentral i forumene som sendte aksjen til himmels den gangen.

Dette er det første hintet fra Gill om hans aktivitet i aksjemarkedet på tre år, og innlegget sendte Gamestop og andre meme-aksjer rett til værs i dagene etterpå.

Mandag denne uken skjøt aksjen opp igjen med 21 prosent. Oppgangen kom denne gangen etter at Gill søndag kveld delte et skjermbilde av det som angivelig skal være hans portefølje på sosiale medier.

Bildet viste en betydelig mengde Gamestop-aksjer og opsjoneropsjoneren mulighet til å kjøpe en aksje til en gitt pris..

Ifølge CNBC er det snakk om en posisjon på 5 millioner aksjer verdt 115,7 millioner dollar (ca. 1,2 milliarder norske kroner) ut fra fredagens sluttkurs, i tillegg til 120.000 kjøpsopsjoner med en innløsningspris på 20 dollar som utløper 21. juni. Det har foreløpig ikke lyktes noen medier å verifisere posisjonen.

Ny himmelferd for Gamestop.

Opsjonene skal ha blitt kjøpt for 5,68 dollar hver. Fredag stengte GameStop-aksjen til en kurs på 23,14 dollar.

Selv om ingen medier har klart å verifisere posisjonen ennå, har Gills post på sosiale medier igjen fått det til å koke i nettforumene som var sentral i krigen rundt Gamestop-askjen i 2021. Gill, som også går under brukernavnet Deep F**** Value på Reddit, måtte også uttale seg i en høring til det amerikanske rettsvesenet etter den massive aksjeoppgangen.

– Ikke akkurat smart

Robert Næss, investeringsdirektør og forvalter i Nordea sier det er spesielt at interessen for meme-aksjer igjen har våknet til liv.

– Folk kaster seg igjen på og det er nå en ny interesse for disse meme-aksjene. Men det er vanskelig å se at disse aksjene har noen stor verdi, og det er nok også slik at Roaring Kitty mest sannsynlig vil komme til å dumpe aksjene. Så å kjøpe seg inn som investor nå, det er ikke akkurat smart.

Robert Næss, investeringsdirektør og forvalter i Nordea.

Han mener det er tvilsomt at tallene som Roaring Kitty har lagt frem er reelle, og kaller det tvilsomt.

– Det er litt tvilsomt det hele. At han sitter på aksjer og opsjoner i Gamestop for én milliard kroner, mener forvalteren.

Han kommer også med en advarsel til småsparere.

– Gamestop er tydelig en populær aksje, også blant nordmenn. Men de aller fleste vil ikke tjene noe på dette, tror han.

Tvunget til å kjøpe tilbake aksjer

Etter den utrolige oppgangen i Gamestop-aksjen i 2021, endte flere store pensjonsfond og profesjonelle forvaltere med å tape enorme pengesummer etter å ha havnet i en såkalt «short squeeze».

Småaksjonærer på Reddit-forumet r/wallstreetbets koordinerte kjøp av aksjen, noe som drev prisen kraftig opp. Mange hedgefond hadde shortet aksjen, og ble tvunget til å kjøpe tilbake aksjer til høye priser for å dekke sine posisjoner, noe som økte prisen ytterligere.

Historien har vekt oppsikt over hele verden, og det er også blitt laget Netflix-dokumentar om det som skjedde.

I slutten av mai hentet Gamestop inn 933 millioner dollar ved å selge 45 millioner aksjer, etter å ha nådd et treårig bunnpunkt måneden før.

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *