Røkkes milliard-yacht kuttet i to

Røkkes milliard-yacht kuttet i to For første gang har et norsk verft kuttet en stor yacht i to. Etter krangel og verftsbytte er Kjell Inge Røkkes kombinerte forsknings- og luksusskip i ferd med å bli 12 meter lengre. Slik er status for Rev Ocean nå. Fartøyet ble kuttet litt bak styrehuset – der stillaset er


Røkkes milliard-yacht kuttet i to

Røkkes milliard-yacht kuttet i to

For første gang har et norsk verft kuttet en stor yacht i to. Etter krangel og verftsbytte er Kjell Inge Røkkes kombinerte forsknings- og luksusskip i ferd med å bli 12 meter lengre.

Slik er status for Rev Ocean nå. Fartøyet ble kuttet litt bak styrehuset – der stillaset er reist – og nye moduler settes nå inn.
Publisert:

I fjor høst ble det kjent at den 183 meter lange Rev Ocean måtte forlenges. Årsaken var utfordringer knyttet til stabilitet og vekt.

– For å sikre funksjonaliteten til fartøyet vil fartøyet bli forlenget med 12 meter og modifisert i enkelte områder, opplyste selskapet Rev Ocean den gangen.

Det gigantiske skipet skal være et kombinert havforskningsskip og privat luksusyacht for Røkke. Med den nye lengden – 195 meter – blir yachten bare knapt 30 meter kortere enn Kiel-fergene Color Magic og Color Fantasy.

Løsningen med forlengelse kom etter flere år med forsinkelser og krangel mellom Røkke og verftsgruppen Vard i Ålesund.

Nå er skipet flyttet til Fosen Yard i Trøndelag, hvor det er kuttet i to.

Skipet vil bli overlevert neste år, og tatt i bruk i 2026 – seks år etter opprinnelig plan.

Avgjort i voldgiftssak

Kostnaden med forlengelsen er av bransjefolk blitt anslått til flere hundre millioner kroner. I 2022 møttes partene i en voldgiftssakvoldgiftssakVoldgift er en prosess for å avgjøre en rettslig tvist hvis partene ikke kommer til enighet ved forhandlinger og heller ikke vil bringe tvisten inn for endomstol. (Kilde: Store norske leksikon) om hvordan skyld og kostnader skulle fordeles.

Det er imidlertid ikke kjent utenfor de to partene hva som ble resultatet. Men for Røkke og forskerne som skal virke om bord, har forlengelsen uansett fått én positiv effekt:

– Dette vil gi mer plass og økt vitenskapelig kapasitet i fartøyets hovedhangar, ifølge selskapet Rev Ocean.

Det er den italienskeide verftsgruppen Vardverftsgruppen VardDen italienske verftsgruppen Fincantieri er majoritetseier i konsernet, som bygger på tidligere STX Europe og Aker Yards. Hovedkontor er i Ålesund som har bygget yachten, men de har ikke tørrdokk-kapasitet i Norge til å kunne forlenge et så stort fartøy.

Andre verft måtte derfor vurderes. Flere var aktuelle, men jobben gikk til slutt til Fosen. Yachten ankom Trøndelag i slutten av februar.

Det er fortsatt mye hemmelighetskremmeri rundt arbeidet. Vard ønsker ikke å opplyse noe om hvordan forlengelsen gjøres.

– Vi ønsker ikke å kommentere detaljer rundt arbeidet, sier prosjektleder Silje Ulvestad hos Vard. Men én ting kan hun bekrefte. Arbeidet følger planen.

– Skipet skal være ute av dokken i september, sier hun.

Senest 10. september skal det etter planen være tilbake ved ett av Vards verft utenfor Ålesund.

Uvanlig oppdrag på nytt fartøy

Fra en bakketopp utenfor verftsområdet i Rissa på Fosenhalvøya har imidlertid forlengelsen vært godt synlig.

Yachten ble kuttet i to rett bak styrehuset. Deretter ble de to delene skjøvet fra hverandre, før ulike moduler «fyller» forlengelsen på 12 meter. Dette er verftet nå i gang med.

Det er ikke uvanlig at eldre lastebåter og fiskefartøyer forlenges på denne måten. Det som er spesielt i dette tilfellet, er at det gjøres på et hypermoderne og nesten ferdig fartøy – fordi stabiliteten ikke var god nok.

Aftenposten har spurt både Sjøfartsdirektoratet, Veritas og personer i bransjen om de kjenner til en lignende forlengelse. Ingen har kunnet gi et eksempel på et tilsvarende prosjekt.

Bidro til ny start for verftet

For Fosen-verftet har det vært et viktig oppdrag. Verftet gikk konkurs i slutten av januar, med en gjeld på over 100 millioner kroner.

Men driften er videreført av et søsterselskap med de samme eierne. Like etter konkursen fikk verftet jobben med å forlenge Rev Ocean.

Sammen med andre prosjekter, har oppdraget bidratt til arbeid til rundt 100 av de 130 som var ansatt ved konkursen. I tillegg jobber det nå omtrent like mange fra underleverandører på verftet.

– Vi er svært glade for å ha fått dette prosjektet. Oppdraget var viktig for å komme raskt i gang igjen etter konkursen, forteller administrerende direktør Anders Straumsheim.

Rev Ocean var med sine 183 meter verdens lengste privateide yacht – med tre meters margin til den 180 meter lange Azzam. Nå blir Rev Ocean 195 meter.

Det var i et intervju med Aftenposten i 2017 at Kjell Inge Røkke først fortalte om planene om å bygge et skip som skulle benyttes både som privat luksusyacht, i chartervirksomhet for betalende gjester – og som forskningsfartøy.

– Jeg vil gi tilbake til samfunnet brorparten av det jeg har tjent. Dette skipet er en del av det, uttalte Røkke den gangen.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *