Ruter avbryter samarbeidet med Shortcut

Ruter avbryter samarbeidet med Shortcut Selskapet ber også om at Shortcut ikke bruker Ruter i markedsføring. BRYTER: Ruter sier opp avtalen de har med Shortcut. Foto: Frederik Ringnes / NTB Mathias Ogre Amalie Frøystad Delebekk Malene Emilie Rustad Publisert: For mindre enn 1 time siden Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook


Ruter avbryter samarbeidet med Shortcut

Ruter avbryter samarbeidet med Shortcut

Selskapet ber også om at Shortcut ikke bruker Ruter i markedsføring.

Publisert:

I april fortalte E24 Sofies historie.

Som ansatt i app-selskapet Shortcut opplevde hun uønsket seksuell oppmerksomhet fra en leder under en jobbfest i 2019.

Sofie beskriver de neste fire årene som en kamp for å bli trodd, og var sykmeldt i flere perioder under granskingen som fulgte.

Les hele saken her: Sofie varslet – da startet marerittet

Sofie sto fram med sin historie i E24.

I etterkant av saken ba kollektivselskapet Ruter om et møte med Shortcut. Nå har de besluttet å avslutte samarbeidet. Ruter opplyser at de i dag leier ni konsulenter fra Shortcut.

– Ruter og datterselskapet Tet Digital bekrefter at vi avslutter samarbeidet med Shortcut. Avtalen vi har med Shortcut er utformet slik at vi kan avbestille deres tjenester med tretti dagers varsel, og det er det vi nå har gjort, sier Endre Sundsdal, daglig leder i Tet digital.

Han sier videre at de de har gitt beskjed til Shortcut om at de ikke ønsker at Ruter eller Tet Digital brukes i markedsføring eller som referanse i tilbud til andre aktører i markedet.

Konsulentene som er leid ut til Tet vil jobbe der ut juni.

– Shortcut har en rammeavtale med Ruter som går ut til høsten. Vi er selvsagt lei oss for at Ruter nå velger å si opp denne avtalen og lyse ut de samme stillingene. Jeg vil understreke at situasjonen i Shortcut i dag er en helt annen enn hva den er blitt beskrevet som gjennom de siste oppslagene i E24, skriver Shortcut-toppsjef Jonas Tovsen i en e-post til E24 torsdag kveld.

E24 har spurt Ruter om hva som er begrunnelsen for at de har sagt opp avtalen. De ønsker ikke å kommentere ytterligere.

I forrige uke sa de til E24 at «det Sofie har fortalt om strider mot Ruters verdier og handlingsreglene som alle våre leverandører må ta hensyn til. Der står det tydelig at det ikke tolereres uakseptabel behandling av ansatte, inkludert trakassering».

I Ruters handlingsregler står det at et brudd på handlingsreglene «innebærer kontraktsbrudd».

Shortcut har jobbet med Ruter siden de utviklet Norges første app Trafikanten i 2007.

Ruter er ansvarlig for store deler av kollektivtransporten i området i og rundt Oslo. Flere konsulenter fra Shortcut har vært leid ut til Ruter i mange år og jobbet med utvikling av selskapets app.

Tirsdag i forrige uke hadde Ruter og deres utviklingsavdeling Tet digital møte med Shortcut der de la frem sine bekymringer i etterkant av E24s artikkel om Sofie. Ruter driver kollektivtrafikken i Oslo og Akershus, og Shortcut har utviklet og driftet Ruter-appen.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *