Savner informasjon etter Fleks-konkurs: – Uforutsigbart og slitsomt

Savner informasjon etter Fleks-konkurs: – Uforutsigbart og slitsomt – Kan ikke planlegge noe fremover, sier Fleks-kunde etter at bilabonnementsselskapet gikk konkurs. Kristin Lorentzen var fornøyd med kundeforholdet med Fleks frem til konkursen. Foto: Privat Kristian Aaser Publisert: Publisert: For mindre enn 20 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del


Savner informasjon etter Fleks-konkurs: – Uforutsigbart og slitsomt

Savner informasjon etter Fleks-konkurs: – Uforutsigbart og slitsomt

– Kan ikke planlegge noe fremover, sier Fleks-kunde etter at bilabonnementsselskapet gikk konkurs.

Publisert: Publisert:

Mandag meldte bilabonnementsselskapet Fleks at de har slått seg selv konkurs, etter å ha vært i mislykkede samtaler med kreditorer og eiere om selskapets gjeld det siste halvåret.

Kundene fikk samme dag beskjed om at bilen måtte parkeres, ettersom den etter 14. mai ikke lenger er dekket av forsikring. Siden oppstarten i 2019 har selskapet hatt over 14.000 abonnenter.

Videre står det at «representanter for det selskapet som nå eier bilen», skal kontakte kunden om det praktiske ved blant annet tilbakelevering av bil og dekk.

– Jeg synes informasjonen er ufullstendig, og det er uforutsigbart og slitsomt. Frem til jeg får beskjed fra Fleks, kan jeg ikke planlegge noe, sier Kristin Lorentzen til E24.

Hun ringte mandag til Fleks og stilte flere av spørsmålene hun sitter igjen med, men uten å få svar. Nå vet hun ikke hva hun skal gjøre det bilen.

– Min erfaring med Fleks har vært så positiv på alle måter frem til i går da jeg fikk sjokkbeskjeden.

Les på E24+

Hallgeir Kvadsheim: Slik investerer du én million kroner

– Jobber intenst

Lorentzen trekker frem forsikringsspørsmålet, men også at hun ikke vet hvem hun fremover skal forholde seg til.

– Jeg synes så profesjonelle aktører burde ha ordnet midlertidig forsikring som var gyldig inntil alt var avklart med bostyrer, sier Lorentzen.

Daglig leder i Fleks, Petter Utengen, er forelagt kritikken. Han skriver i en tekstmelding til E24 at de forholder seg til kreditorenes plan for avvikling,

– Det jobbes intenst med en løsning på forsikring, og vi regner med avklaringer i løpet av dagen, skriver han tirsdag ettermiddag.

Lorentzen sier hun ønsker å benytte seg av lignende ordninger for billeie i fremtiden.

– Det har vært veldig positivt for meg. Jeg bruker ikke bilen i Oslo på vinterstid og har ikke utgifter for halve året. Jeg var fornøyd, og alt har vært veldig ryddig, sier hun.

Fleks fungerer slik at du betaler et fast månedsbeløp som inkluderer egen bil med blant annet forsikring, service og dekkskift, i tillegg til 1000 kilometer kjøring.

Kan ikke si mye

– Det eneste jeg kan si om dette, er at boet jobber med en avtale om dette, sier bostyrer Leif Petter Madsen til E24.

Når et selskap går konkurs, blir det oppnevnt en såkalt bostyrer, som har ansvar for forvaltning av eiendelene for å dekke aktørene som selskapet skylder penger.

– Når det er noe som kan meddeles, kommer det gjennom samme system. Jeg kan ikke si noe mer om det. Resten blir spekulasjoner, sier Madsen.

Selskapet har oppgitt at gjelden var på i overkant av 640 millioner kroner, ifølge bostyrer. Det var rundt 40 ansatte i selskapet.

– Vil det bli gjort forsøk på å holde driften i gang tross konkursen?

– Det er et av alternativene, og en bankavtale med bankene er ikke signert ennå. Et av alternativene er at noe drives videre en periode, men utover det kan jeg ikke si mer, sier Madsen.

Han sier det viktigste nå er å få orden på det praktiske.

– Selskapet er konkurs, og 2400 biler er rundt omkring, og kunder med abonnement som har alt mulig krav på å vite hva som skjer med bilene og deres avtaler. Det må vi finne ut av.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *