Seadrill selger rigger for 3,6 milliarder kroner

Seadrill selger rigger for 3,6 milliarder kroner Riggselskapet selger tre rigger i Qatar og sin eierandel i selskapet som opererer dem. Seadrill-riggen West Telesto, som nå selges. Foto: Seadrill Truls Lier Publisert: For mindre enn 2 timer siden Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del


Seadrill selger rigger for 3,6 milliarder kroner

Seadrill selger rigger for 3,6 milliarder kroner

Riggselskapet selger tre rigger i Qatar og sin eierandel i selskapet som opererer dem.

Publisert:

Seadrill selger til Gulf Drilling International, som er partneren i joint venture-selskapet som opererer riggene.

Det er de tre oppjekkbare riggene West Castor, the West Telesto and the West Tucana som selges. Disse opererer utenfor kysten av Qatar. I tillegg selges Seadrills 50 prosent eierandel i joint venture-selskapet.

Seadrill får 338 millioner dollar fra salget. Det tilsvarer drøyt 3,6 milliarder norske kroner med dagens valutakurs.

– Vårt salg av den oppjekkbare Qatar-flåten og exit fra joint venture-selskapet er i tråd med vår pågående innsats for å styrke og forenkle virksomheten vår, og vil gi oss mulighet til å fokusere på Seadrills kjernevirksomhet: å operer dypvannsrigger i det gylne triangelet og lignende fordelaktige områder, sier Seadrill-sjef Simon Johnson i meldingen.

Les på E24+

Investtech-analyse: Kjøp, selg og hold blant retailaksjer

«Det gylne triangelet» referer til det geografiske triangelet offshore mellom Mexicogolfen, sørøst-Brasil og Vest-Afrika.

Sammen med nyheten om riggsalget, melder Seadrill at aksjetilbakekjøpsprogrammet til selskapet utvides med 500 millioner dollar. Det skal skje over en toårsperiode etter at dagens tilbakekjøpsprogram er gjennomført.

– Vi tror at vår styrkede likviditetsposisjon etter fullføringen av riggsalget, kombinert med vår overbevisning om utsiktene for dypvannsmarkedet og Seadrills konkurranseposisjon innenfor dette, støtter utvidelsen av vårt aksjetilbakekjøpsprogram, sier Johnson.

Seadrill-aksjen stiger etter nyheten. Den er opp 5,4 prosent for dagen kl. 14, mot en oppgang på 1,7 prosent før meldingen.

West Castor er en annen av de tre oppjekkbare riggene som Seadrill selger.

Seadrill har gått over ende to ganger siden oljekrisen, men har ryddet opp i gjelden. Etter at riggselskapet ble notert på Oslo Børs igjen våren 2022 har gjelden blitt betalt videre ned, rigger har blitt solgt og Seadrill har også gjort oppkjøp.

I første kvartal tjente selskapet 80 millioner dollar på driften, viste ferske regnskapstall tidligere denne uken.

Tidligere i år godkjente generalforsamlingen at Seadrill skulle søke om avnotering fra Oslo Børs, og kun være notert på New York-børsen fremover. Søknaden ble sendt inn til Oslo Børs i slutten av april.

Les også

Seadrill tjente 80 millioner dollar på driften i første kvartal


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *