Selger Holmenkollen-luksus for 82,5 millioner kroner

Selger Holmenkollen-luksus for 82,5 millioner kroner Nicolai Leonthin kjøpte boligen av finansarving Petter Collier for 60 millioner kroner i 2022. Etter to år er Holmenkoll-villaen i Svarttrostveien til salgs igjen. Foto: Lasse Lerdahl/Ørnlund Foto Nora Rydne Publisert: Publisert: For mindre enn 10 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del


Selger Holmenkollen-luksus for 82,5 millioner kroner

Selger Holmenkollen-luksus for 82,5 millioner kroner

Nicolai Leonthin kjøpte boligen av finansarving Petter Collier for 60 millioner kroner i 2022.

Publisert: Publisert:

I 2022 kjøpte Nicolai Leonthin boligen i Svarttrostveien i Holmenkollen i Oslo for 60 millioner. Leonthin jobber som entreprenør, samt medeier i familieselskapet Leo Holding, som investerer i og utvikler eiendom.

Kjøpet var del av en avtale mellom ham og Petter Collier, sønnen til finanstopp Jan Petter Collier, som eier og driver meglerhuset ABG Sundal Collier.

Avtalen gikk ut på at Collier kjøpte Leonthins Holmenkollen-eiendom i Krags terrasse for 90 millioner kroner, mens Leonthin tok Colliers eiendom i Svattrostveien i innbytte for 60 millioner kroner.

– Denne boligen var en del av en transaksjon ved et tidligere salg, da selger ønsket å sikre seg for ikke å sitte med to boliger, sier Leonthin til E24.

– Vi var og så på boligen, vi likte området, husets arkitektur og spesielt hageanlegget som var meget innbydende. Samt at det var et behov for oppussing som jeg er lidenskapelig opptatt av, sier han videre.

Nå er boligen lagt ut for salg på Finn.no, med prisantydning på 82,5 millioner kroner. Finansavisen omtalte saken først.

Les på E24+

Boligmarkedet: Her stiger prisene mest

Salg: Straks, eller om tre år

Store deler av verdiøkningen på 22,5 millioner kroner de siste to årene skyldes oppussing. Ifølge selger er det lagt ned et tosifret millionbeløp på oppgraderinger av eiendommen.

– Hele hovedetasjen har fått ny layout: Nytt kjøkken, masteravdeling med bad, og kjøleanlegg. Det er brukt en vesentlig sum på oppussing, sier Leonthin.

Selger Nicolai Leonthin har pusset opp boligen, blant annet badet ved hovedsoverommet.

Eiendommen har et bruksareal på 596 kvadratmeter, og har både treningsrom og utekjøkken.

Boligen har over 200 kvadratmeter terrasseområde, der det blant annet er utekjøkken.

Leonthin forteller at det allerede har meldt seg en interessent til privatvisning. Men han har ikke nødvendigvis dårlig tid med salget.

– Vi har behov for enten å bli boende 1–3 år eller flytte raskt, da vi skal få barn, sier han.

Han ønsker ikke å kommentere hvilken gevinst han satser på å sitte igjen med når salget er gjennomført.

Les på E24+

Derfor kan renten settes opp

– Vil alltid finnes kjøpere

Eiendomsmegler Alexander Sandaas i Privatmegleren Dyve&Partnere tror kjøperne finnes der ute, om timingen er riktig.

– Det vil alltid finnes kjøpere for de helt spesielle eiendommene her til lands. En eiendom som dette, hvor man både får gjennomgående ekstremt høy kvalitet, god størrelse på hus og tomt, helt skjermet for innsyn og ikke minst en utsikt som tar pusten fra deg, ville i hvert fall jeg blitt nysgjerrig på om jeg hadde vært på boligjakt i dette området, sier Sandaas.

Les på E24+

Slik kommer du inn på boligmarkedet


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *