Sindre Finnes eide aksjer for 2,4 millioner

Sindre Finnes eide aksjer for 2,4 millioner Sindre Finnes har lovet å selge alle aksjene i løpet av 2024. Ved inngangen til året hadde han aksjer for over to millioner. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG Pål A. Solheimsnes Hans M. Jordheim Publisert: For mindre enn 2 timer siden Oppdatert for mindre enn 30 minutter


Sindre Finnes eide aksjer for 2,4 millioner

Sindre Finnes eide aksjer for 2,4 millioner

Sindre Finnes har lovet å selge alle aksjene i løpet av 2024. Ved inngangen til året hadde han aksjer for over to millioner.

Publisert:

I første versjon av denne saken skrev E24 at Sindre Finnes eide aksjer for 16,8 millioner kroner. Det stemmer ikke. E24 tok ikke hensyn til en aksjesammenslåing i Nordic Mining. Derfor ble totalsummen feil.

Det viser aksjonærregisteret, som ble publisert onsdag.

Sindre Finnes sto oppført med aksjer i disse selskapene:

Porteføljen består av færre selskaper enn ved inngangen til 2023. Finnes er ute av selskaper som Scatec, Kahoot og Schibsted.

Samtidig var han inne igjen i Nordic Mining, et selskap han har hatt suksess med tidligere.

– Som jeg gjorde kjent i en uttalelse 21. november i fjor har jeg forpliktet meg til å selge alle mine børsnoterte aksjer innen utgangen av 2024. Den avtalen står selvsagt ved lag, og i tråd med avtalen har jeg heller ikke kjøpt nye børsnoterte aksjer siden, sier Sindre Finnes i en uttalelse via Høyres kommunikasjonssjef Cato Husabø Fossen.

– Jeg forstår at dette er av interesse for mediene, men jeg kommer ikke til å gi løpende statusoppdateringer fra min privatøkonomi. På det tidspunktet alle aksjene er solgt og avtalen oppfylt vil jeg orientere pressen om det, sier Finnes.

Lite innsyn

Aksjonærregisteret blir bare oppdatert én gang i året, og viser privatpersoner og selskaps aksjebeholdning ved nyttår.

Kjøp og salg av aksjer i løpet av året blir ikke plukket opp i registeret. Noen tjenester, som E24s investorlister, kan gi innsyn i noen av handlene i børsnoterte selskaper.

Her kan man blant annet se at Finnes gjorde noen kjøp i november 2023, og i desember samme år. E24s investorlister viser de 50 største handlene i hvert selskap hver dag, og det er bare de gangene Finnes’ handler har vært blant de største det er mulig å se handler.

Handlet mens kona var statsminister

E24 avdekket i 2023 at Sindre Finnes var svært aktiv i aksjemarkedet samtidig som kona var statsminister.

Etter E24s artikler la Finnes og Solberg frem en liste over alle aksjehandlene, som viste at han hadde gjort over 3.000 handler i de åtte årene Solberg var statsminister.

Det førte til at hun var inhabil i en rekke saker hun behandlet som landets leder. Stortingets kontrollkomité undersøkte saken og ga Solberg sterk kritikk.

Erna Solberg fortsatte som Høyre-leder, og stiller som partiets statsministerkandidat til valget i 2025.

E24s dekning av politikerne og deres ektefellers aksjekjøp førte også til at Ola Borten Moe gikk av som forskning- og høyere utdanningsminister, og at Anniken Huitfeldt ikke fortsatte som utenriksminister.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *