Sjømat-kjede nær konkurs etter katastrofal reke-deal

Sjømat-kjede nær konkurs etter katastrofal reke-deal En shoutout fra Beyoncé var ikke nok til å redde Red Lobster, etter at restaurantkjeden innførte en hodeløs spis-så-mye-du-vil-kampanje på reker. FALT I FISK: Sjømatkjeden Red Lobster har ifølge NBC lagt ned 99 restauranter siden pandemien. Her er lokalet på Times Square i New York. Foto: Anthony Behar/Sipa USA/NTB


Sjømat-kjede nær konkurs etter katastrofal reke-deal

Sjømat-kjede nær konkurs etter katastrofal reke-deal

En shoutout fra Beyoncé var ikke nok til å redde Red Lobster, etter at restaurantkjeden innførte en hodeløs spis-så-mye-du-vil-kampanje på reker.

Publisert:

Red Lobster, den største sjømatrestaurantkjeden i USA, er på fallittens rand. Selskapet har nå søkt en domstol i Florida om konkursbeskyttelse i et forsøk på å selge eiendeler og redusere gjeld. En viktig årsak til pengeproblemene skal være en fullstendig feilslått tilbudskampanje.

Sjømatkjedens «Ultimate Endless Shrimp»-kampanje lot gjestene fråtse i så mye reker de ville for 20 dollar. Tilbudskampanjen utpekes som en nøkkelfaktor til at restaurantkjeden har tapt enorme summer de siste kvartalene.

Reke-tilbudet var i utgangspunktet tidsbegrenset, men fikk permant plass på Red Lobster-menyene i juni 2023. I dag er prisen jekket opp med 5 dollar.

Over 10 milliarder i gjeld

Selskapet skal ifølge CNN ha mer enn 1 milliard dollar i gjeld, som tilsvarer 10,69 milliarder norske kroner. På samme tid har selskapet kun 30 millioner dollar på bok, tilsvarende 320,6 millioner norske kroner.

Ifølge Wall Street Journal planlegger Red Lobster å overlate kontrollen over selskapet til sine långivere, som ifølge Bloomberg skal ha gått med på å gi 100 millioner dollar i finansiering for å støtte kjeden gjennom prosessen.

Hypet av Beyoncé

Red Lobster-kjeden startet som en enkel restaurant i byen Lakeland i Florida i 1968. Kjeden ekspanderte raskt på 70- og 80-tallet. I dag teller kjeden mer enn 550 restauranter i USA og Canada, og betjener om lag 64 millioner kunder i året.

Da popstjernen Beyoncé nevnte sjømatkjeden ved navn i sangen «Formation» i 2016 skal salgstallene ha skutt i været, ifølge CNN.

«When he fuck me good, I take his ass to Red Lobster», sang Beyoncé.

Kjeden sysselsetter 34.000 personer i USA og 2.000 personer i Canada.

Sjømatkjedens største eier Thai Union Group skal ifølge Bloomberg ha vært i forhandlinger med kreditorene om en utenomrettslig avtale som ville sikret långiverne 80 prosent av selskapet.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *