Skatteetaten har begjært butikkjeden Body Shop konkurs

Skatteetaten har begjært butikkjeden Body Shop konkurs Selskapet har slitt i lang tid. OVERLEVELSESSALG: Body Shop kjemper for overlevelse. Foto: Karl Biehl Marianne Stensland Publisert: For mindre enn 30 minutter siden Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post Saken oppdateres... Den norske butikkjeden


Skatteetaten har begjært butikkjeden Body Shop konkurs

Skatteetaten har begjært butikkjeden Body Shop konkurs

Selskapet har slitt i lang tid.

Publisert:

Saken oppdateres…

Den norske butikkjeden er begjært konkurs gjennom A Christensen Engros AS og driftsselskapet Ace Shops, ifølge avisen, viser berammelser i Ringerrike, Asker og Bærum tingrett.

Det var Dagens Næringsliv som meldte om saken først.

Det er satt av én dag i retten, førstkommende torsdag.

Advokat Nils Holger Kofoed i Ro Sommersnes representerer selskapene. Han sier til E24 at han foreløpig ikke har noen kommentar til saken.

«Kamp for å overleve»

For kort tid siden skrev MinMote at Body Shop-kjeden drev med «overlevelsessalg».

Selskapet har tatt drastiske grep i en krevende situasjon, ifølge PR- og markedsansvarlig Andrea Lindberg.

«The Body Shop, en av Norges ledende skjønnhets- og kosmetikkjeder, er midt i en avgjørende kamp for å overleve. Etter 35 år på det norske markedet, står kjeden nå overfor økonomiske utfordringer som krever akutte tiltak», skrev Body Shop i et svar.

Den vanskelige situasjonen skyldtes sviktende salg og at rekonstruksjon hos hovedleverandøren i London hadde satt kjeden i en sårbar posisjon globalt.

Det er mer enn et år siden det ble kjent at hudpleie- og makeupkjeden slet økonomisk i Norge. Da hadde eierne begjært rekonstruksjonsforhandlinger med kreditorene.

Kjeden har 31 butikker i Norge, ifølge egne nettsider.

I februar ble kjeden slått konkurs i Danmark, etter å ha lidd samme skjebne i Storbritannia.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *