Socialdemokraterna åpner for svensk euro-debatt

Socialdemokraterna åpner for svensk euro-debatt Sveriges tidligere statsminister Magdalena Andersson ønsker en debatt om fordelene og ulempene ved å bytte ut den svenske kronen med euro. Partileder Magdalena Andersson i Socialdemokraterna tar til orde for en ny euro-debatt i Sverige. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB NTB Publisert: Publisert: For mindre enn 20 minutter


Socialdemokraterna åpner for svensk euro-debatt

Socialdemokraterna åpner for svensk euro-debatt

Sveriges tidligere statsminister Magdalena Andersson ønsker en debatt om fordelene og ulempene ved å bytte ut den svenske kronen med euro.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Eurospørsmålet i Sverige er igjen aktuelt som følge av økende støtte blant befolkningen, ifølge Europaportalen.

Partileder i Socialdemokraterna Magdalena Andersson mener det er på tide å vurdere fordeler og ulemper dersom Sverige skulle bytte valuta og bli med i eurosamarbeidet.

– Jeg tror at både fordelene og ulempene med euroen har blitt styrket siden vi hadde folkeavstemningen. Derfor ønsker jeg en ny debatt velkommen, slik at man på nytt kan veie fordeler og ulemper opp mot hverandre, sier Andersson til Dagens Nyheter.

Andersson peker blant annet på at det er flere EU-land som bruker euro enn ikke. Totalt 20 av 27 land bruker den europeiske valutaen. Hun mener også at den svenske kronen er undervurdert.

På spørsmål om ulemper peker hun på den europeiske gjeldskrisen, da de europeiske landene måtte trå til for å hjelpe kriserammede økonomier i sør.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *