Sola skinner – søpla flyter

Sola skinner - søpla flyter - Skjønner ikke at det er så vanskelig for Trondheim kommune. Vi skjønner det på Vinmonopolet. FEM DAGER ETTER 17. MAI: Søppel overalt og nysgjerrige kråker rundt Trondheims populære badestrand og friluftsområde Korsvika. Foto: Karen Maria Aasen. Vis mer Øystein Andersen Publisert fredag 24. mai 2024 - 21:15 Været i


Sola skinner – søpla flyter

Sola skinner – søpla flyter

– Skjønner ikke at det er så vanskelig for Trondheim kommune. Vi skjønner det på Vinmonopolet.

FEM DAGER ETTER 17. MAI: Søppel overalt og nysgjerrige kråker rundt Trondheims populære badestrand og friluftsområde Korsvika. Foto: Karen Maria Aasen.
Vis mer


Publisert


Været i Norge nå

Oppdatert for 1 minutt siden

  Det er ingen målestasjoner som rapporterer nå.

  Sola skinner og søpla flyter.

  Lokale søppelrapporter er mange både før og etter en langhelg i finvær fra nord til sør.

  Et av de mest grelle eksemplene er på og rundt Trondheims populære badeplass og friluftsområde Korsvika, tre-fire kilometer fra trønderhovedstadens sentrum.

  Så seint som torsdag morgen, fem dager etter 17. mai og to arbeidsdager etter pinse, var det så søplete på gangveier, lekeområder, rundt søppelcontainere og helt ned til strand. Nabolagsboer Karen Maria Aasen aldri har sett det slik.

  BARNEHAGE, SKOLE OG LEKEPLASS: Rekordbesøk og søppel overalt i Korsvika i Trondheim. Foto: Karen Maria Aasen.

  BARNEHAGE, SKOLE OG LEKEPLASS: Rekordbesøk og søppel overalt i Korsvika i Trondheim. Foto: Karen Maria Aasen.
  Vis mer

  Kråker og en rev bidro til ytterligere spredning.

  Adresseavisen omtalte først dagene derpå-tilstanden rundt Trondheims naturperle.

  Der stiller naboen først store spørsmål ved ryddeplanene til selskapet Trondheim Bydrift, som hun har registrert at har fast ryddedag på fredag i Korsvika.

  Så vanskelig: – skjønner ikke

  – Jeg skjønner ikke at det er så vanskelig for Trondheim kommune å bemanne etter været. Værmeldingen har vært tilgjengelig i flere dager før varmen kom. Selv jobber jeg på Vinmonopolet, og der tar vi høyde for at vi må ha en annen bemanning 16. mai, kommenterer hun i Adresseavisen.

  Hun etterlyser en container til glass, og peker på at det var omtrent like ille etter påske i år.

  GÅR VIRALT: En video av ungdommer som dumper søppel i havet vekker oppsikt, nå risikerer de fengsel og bøter. Video: Daniel Wiese/Dagbladet TV
  Vis mer

  Og legger til overfor Dagbladet:

  – Både vær og besøk ble som forventet nå. Det var fra 25 til 27/28 grader flere timer i flere dager. Det har aldri vært så mye folk her.

  En barnehage tett på og Lade skole fikk ikke brukt lekeområder og badestrand uten at de voksne der måtte rydde først.

  Kort tid etter at Karen Maria Aasen var søppelguide for Adresseavisen, kom ryddemannskap.

  Dagen derpå: – Kjempebra

  Og da hun gikk tur med hundene før klokka 08 dagen derpå igjen, denne fredagen, gjenkjente hun Korsvika slik nabolaget nikker fornøyd til.

  I GRØNNE DAGER: Karen Maria Aasen har ikke sett så mye turfolk og søppel som denne pinsehelga i nabolaget utenfor Trondheim. Foto: Privat.

  I GRØNNE DAGER: Karen Maria Aasen har ikke sett så mye turfolk og søppel som denne pinsehelga i nabolaget utenfor Trondheim. Foto: Privat.
  Vis mer

  – Det har blitt kjempebra igjen. Seks-sju personer ryddet fortsatt søppel, sier hun.

  – Hvordan kan voksne folk velge slike løsninger, hvis vi antar at mye av søpla kommer derfra?

  – Jeg skjønner det ikke. Sønnen min på ti år ville tatt med søpla hjem. Og her var det smekkfullt av biler de fine dagene.

  Reindriftssame Johan Mathis Kemi var lørdag 20. april i år på tur i Stabbursdalen i Porsanger, da han kom over det han beskriver som en søppelhaug på vidda i nasjonalparken. Video: Stig Arvid Kristensen. Reporter: Magnus Paus
  Vis mer

  – Sjekk containere

  Jan Morten Skaanes-Bjerken, leder i Trondheim kommunes avdeling Idrett, park og skog, ber folk sjekke om containere virkelig er fulle, ikke bare anta at de er.

  – Kommunen vurderer å sette inn ekstra ressurser fortløpende når vi ser at det meldes fint vær og utfartssteder får ekstra trykk, sier han til Adresseavisen.


  0 kommentarer

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *