Sølvprisen på høyeste nivå siden 2013

Sølvprisen på høyeste nivå siden 2013 Prisen på det edle metallet har steget 28 prosent i år. Sølv blir sett på som en trygg investering i usikre tider. Foto: AMR ABDALLAH DALSH / Reuters / NTB Kristian Aaser Marianne Stensland Publisert: For mindre enn 1 time siden Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del


Sølvprisen på høyeste nivå siden 2013

Sølvprisen på høyeste nivå siden 2013

Prisen på det edle metallet har steget 28 prosent i år.

Publisert:

Mens det har vært snakket mye om at prisen på gull har steget kraftig i pris tidligere i år, har sølv også opplevd økt etterspørsel.

Fredag handles en unse unse En unse er den globale standarden for veiing av gull og sølv. Én unse tilsvarer 31,1 gram.sølv for 30,4 dollar, den høyeste prisen siden 2013, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Les på E24+

Denne aksjen kan gå 150 prosent

– Interesserte i å kjøpe gull

Prisen på sølv blir styrt av etterspørsel som er både finansiell og industriell. Blant annet blir sølv brukt til produksjon av solcellepaneler.

Bloomberg skriver at etterspørselen etter sølv blant investorer til børsnoterte fond ikke har vært stor, men etterspørselen etter fysisk sølv har steget.

– Selv kunder som er interesserte i å kjøpe gull, begynner nå å si «vel, kanskje jeg skal kjøpe sølv først», og så vente på en form for rebalansering, sier Gregor Gregersen, som startet opp forhandleren Silver Bullion Pte, til nyhetsbyrået.

Forventninger om rentekutt gir støtte

Sølvprisen har steget hele 7,8 prosent bare denne uken, ifølge Reuters.

Onsdagens inflasjonstall fra USA ble godt mottatt i markedet, som reagerte med å sende de tre toneangivende indeksene til nye rekordnivåer.

– Tegn på at prisveksten bremser opp og øker utsiktene til rentekutt i de kommende månedene, har en tendens til å støtte gull- og sølvprisene, sier Frank Watson, markedsanalytiker i Kinesis Money, til nyhetsbyrået.

Ny gullrekord

Prisen på gull har også steget kraftig den siste tiden, og støtter oppom de høye prisene på sølv.

Etter å ha nådd historiske nivåer forrige måned, setter den fredag ettermiddag ny rekord med en pris på 2.411,9 dollar per unse, ifølge Bloomberg.

Gull blir ofte ansett som en trygg investering i usikre tider, men også som et vern mot inflasjon. Det skyldes blant annet at gull finnes i en begrenset mengde, mens det kan trykkes opp flere sedler.

Metaller som kopper og platina har også hatt sterk prisvekst i det siste, ifølge et notat fra strateger i Saxo Bank.

Bankens leder for råvarestrategi, Ole Hansen, skrev tilbake i januar at 2024 kunne bli et «metallenes år».


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *