Sommerværet fortsetter: Varsler 25 grader

Sommerværet fortsetter: Varsler 25 grader Godværet fortsetter i Sør-Norge. I Nord kan det komme snø. VARMERE ENN VANLIG: Dette kartet viser avvik for snitt-temperatur torsdag 2. mai. I Bergen varsler meteorologene 25 grader! Skjermdump: Meteored Vis mer Anette Beckhaug Publisert torsdag 02. mai 2024 - 09:38 Sist oppdatert torsdag 02. mai 2024 - 09:39 Været


Sommerværet fortsetter: Varsler 25 grader

Sommerværet fortsetter: Varsler 25 grader

Godværet fortsetter i Sør-Norge. I Nord kan det komme snø.

VARMERE ENN VANLIG: Dette kartet viser avvik for snitt-temperatur torsdag 2. mai. I Bergen varsler meteorologene 25 grader! Skjermdump: Meteored
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Været i Norge nå

Oppdatert for 2 minutter siden

  Det er ingen målestasjoner som rapporterer nå.  Våren har for alvor meldt sin ankomst i store deler av landet.

  Onsdag fikk Sør-Norge også en skikkelig forsmak på sommeren, med over 20 grader flere steder. Det førte til at folk strømmet til uteserveringer, parker og badesteder for å nyte finværet.

  Og skal vi tro meteorologen er det er ingen grunn til å legge vekk solbrillene helt ennå. Det blir nemlig enda varmere i dag – i hvert fall enkelte steder.

  Varsler 25 grader

  Det ble målt over 20 grader i alle fylker i Sør-Norge onsdag. Også i Trøndelag var det 20 grader, mens det i Nordland ble målt 19,3.

  Aller varmest var det i Bergen, som fikk hele 23,6 grader på arbeidernes dag.

  – Det blir en strålende dag på Vestlandet også i dag, med mye sol og lite vind. I Bergen kan det bli 25 grader, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Eldbjørg Moxnes, til Dagbladet.

  Også ellers i Sør-Norge fortsetter godværet. De fleste stedene vår samme temperatur som onsdag – men områder sør for hovedstaden vil kunne oppleve litt mer skyer utover ettermiddagen, opplyser meteorologen.

  Onsdag var årets første dag med temperaturer over 20 grader. Selv om mange nordmenn kanskje ble tatt på senga av sommertemperaturene, er det ikke uvanlig med så høye temperaturer i mai, ifølge Moxnes.

  Men hvor lenge vil godværet i Sør vare?

  – Den varme lufta vil dominere i Sør-Norge til og med lørdag. Fra søndag vil temperaturene falle rundt fem grader, og i neste uke ser det ut som at det vil ligge rundt 15 grader de fleste steder, sier meteorologen.

  Hun legger til:

  – Det er ingenting som tyder på at det skal bli veldig kaldt igjen.

  STRØMMER TIL: Oslos innbyggere strømmer til uteserveringene i finværet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

  STRØMMER TIL: Oslos innbyggere strømmer til uteserveringene i finværet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
  Vis mer

  Kan komme snø

  Mens sørlendingene bader i sol og høye temperaturer, må sommerglade nordlendinger smøre seg med tålmodighet.

  – Det er et skikkelig temperaturskille mellom sør og nord. I Nord er det betydelig kaldere. I østlige deler av Finnmark er det mellom 5 og 6 grader – og temperaturene kan tidvis krype ned mot 0. Det betyr at nedbøren kan komme som snø, sier Moxnes og legger til:

  – Det kan bli et tilbakefall av vinterlig vær, men det er ikke uvanlig med snøbyger i Finnmark i starten av mai.

  Blodrødt pollen-kart

  I takt med de økte temperaturene, øker også spredningen av pollen. Flere områder i Norge er nå blodrøde på kartet over forekomsten av bjørkepollen.

  Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF), som har ansvar for den nasjonale pollenvarslingen, har denne uka varslet kraftig spredning av bjørkepollen både på Østlandet, Sørlandet og i Møre og Romsdal.

  Bjørkepollen er den sorten flest reagerer på i Norge.

  Allerede i midten av april oppfordret seniorforsker i NAAF, Hallvard Ramfjord, alle med bjørkepollenallergi å begynne med medisinering tidlig for å få best mulig effekt av behandlingen.


  0 kommentarer

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *