Statsråd klinte med ansatt

Oddmund Hoel: Statsråd klinte med ansatt Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) klinte med egen ekspedisjonssjef på byen i Oslo, skriver Aftenposten. TAR SELVKRITIKK: Oddmund Hoel (Sp) omtaler episoden på et utested i Oslo som pinlig og tankeløs. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer Jørn Normann Pedersen Publisert mandag 03. juni 2024 -


Statsråd klinte med ansatt
Oddmund Hoel:

Statsråd klinte med ansatt

Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) klinte med egen ekspedisjonssjef på byen i Oslo, skriver Aftenposten.

TAR SELVKRITIKK: Oddmund Hoel (Sp) omtaler episoden på et utested i Oslo som pinlig og tankeløs. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TAR SELVKRITIKK: Oddmund Hoel (Sp) omtaler episoden på et utested i Oslo som pinlig og tankeløs. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Episoden skjedde 7. mai i år, etter at forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) hadde holdt åpningsinnlegg på en forskningskonferanse på Sentralen i Oslo sentrum.

Seinere på kvelden gikk turen videre til bakgården mellom utestedene The Whisky Bar og Dubliner.

Da det bare var Hoel og ekspedisjonssjefen hans igjen i selskapet, endte de opp med å kline, skriver Aftenposten.

– Før vi skilte lag og dro hver til vårt, hadde vi en god prat som endte med at vi kysset. Dette burde ikke skjedd. Dette var en uprofesjonell hendelse i en ellers profesjonell relasjon, sier statsråden selv til Aftenposten.

Tok flere uker

Den kvinnelige ekspedisjonssjefen bekrefter hendelsen overfor avisa.

– Da de andre hadde gått hjem, kysset vi. Etter det tok jeg taxi hjem alene, sier hun.

Videre skriver Aftenposten at departementsråden ble informert om episoden da departementet fikk vite at avisa undersøkte saken – flere uker etter at det skjedde.

– Slik skal ikke skje

På spørsmål om hvorfor ikke Hoel kontaktet departementsråden tidligere, svarer han:

– Dette var spontant, tankeløst og pinlig, og noe jeg ikke ville snakke om. Jeg ser nå at det var feil.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at han fortsatt har tillit til Hoel.

– Slik skal ikke skje. Det har Oddmund Hoel vært tydelig på, både til meg og i pressen. Han har ekjent at dette ikke er greit. Det har jeg også sagt til ham, sier Støre til Aftenposten.

Oddmund Hoel tok over som forsknings- og høyere utdanningsminister i januar i år, etter at partikollega Sandra Borch gikk av som følge av avsløringer om plagiat i masteroppgaven hennes.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *