Storbrann hos dansk legemiddelgigant i København

Storbrann hos dansk legemiddelgigant i København Brannen i en kontorbygning tilhørende den danske legemiddelgiganten Novo Nordisk er under kontroll, opplyser brannvesenet i København. Foto: LISELOTTE SABROE / AFP NTB-Ritzau-AFP Publisert: I dag 12:54 Oppdatert for mindre enn 20 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med


Storbrann hos dansk legemiddelgigant i København

Storbrann hos dansk legemiddelgigant i København

Brannen i en kontorbygning tilhørende den danske legemiddelgiganten Novo Nordisk er under kontroll, opplyser brannvesenet i København.

  • NTB-Ritzau-AFP
Publisert:

– Status er at brannen vi fikk melding om klokken 10.40 er under kontroll. Det er ved hjelp av innsatsstyrker fra store deler av København. Vi er i alt 70 brannfolk her ute med mer enn 20 biler, forteller beredskapsdirektør Rasmus Storgaard fra danske Beredskap Øst i en pressemelding.

Brannen ble omtalt som massiv. Ifølge Novo Nordisk oppsto den utenfor bygningen i København-forstaden Bagsværd, før den spredte seg til de to øverste etasjene av bygget.

– Den nederste etasjen hvor det er laboratorium og kontorer har vi et håp om å redde, sier Storgaard.

Bygget som brant, var ifølge legemiddelselskapet ikke hovedbygningen på eiendommen. De forteller at de er tilbake i normal drift torsdag.

Ingen personer ble skadet i brannen.

Brannen skjer under en uke etter at det brant i en bygning under oppføring, som også tilhørte legemiddelgiganten.

Legemiddelselskapet Novo Nordisk står blant annet bak diabetes- og slankemedisinen Ozempic og Wegovy.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *