Støre kan betale for mer forsvar med gratis penger

Støre kan betale for mer forsvar med gratis penger Svak krone blåser opp Oljefondet til nye høyder. Det er dårlig nytt for folk som går i butikken, men gode nyheter for dem som lager statsbudsjett. Den svake kronen gjør importerte varer og tjenester dyrere for folk flest. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kan derimot le


Støre kan betale for mer forsvar med gratis penger

Støre kan betale for mer forsvar med gratis penger

Svak krone blåser opp Oljefondet til nye høyder. Det er dårlig nytt for folk som går i butikken, men gode nyheter for dem som lager statsbudsjett.

Den svake kronen gjør importerte varer og tjenester dyrere for folk flest. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kan derimot le hele veien til regjeringens budsjettkonferanser. Det er varslet mer til Forsvaret.
Publisert: Publisert:

Den svekkede kronen blåser opp kroneverdien av Oljefondet til stadig nye høyder. Regjeringen Støre kan via handlingsregelen bruke mer oljepenger.

Svak krone betyr at en dollar plassert på Wall Street blir omregnet til flere kroner når fondets verdi tallfestes. Det er kroneverdien på Oljefondet som teller i handlingsregelen for å bruke oljepenger (se faktaboks).

Tirsdag legger finansministeren frem det reviderte statsbudsjettet for 2024. Da vil det vise seg om regjeringen har utnyttet mulighetene den svekkede kronen har gitt.

Les hele saken med abonnement

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *