Stortinget: Du har rett til å betale med kontanter

Stortinget: Du har rett til å betale med kontanter Stortinget vedtok torsdag at kunder i Norge skal ha rett til å betale med kontanter. Kunder i Norge skal ha rett til å betale med kontanter. Det vedtok Stortinget torsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB NTB Publisert: Publisert: For mindre enn 20 minutter siden Kopier lenke


Stortinget: Du har rett til å betale med kontanter

Stortinget: Du har rett til å betale med kontanter

Stortinget vedtok torsdag at kunder i Norge skal ha rett til å betale med kontanter.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Stortinget vedtok torsdag endringer i finansavtaleloven. Endringene skal styrke retten til kontant betaling og gjøre reglene klarere, og dermed også enklere å forstå og praktisere», skriver Stortinget på sine nettsider.

Endringene skal sikre at folk i Norge har rett til å betale med kontanter.

– Vi må legge til rette for at folk som synes det digitale er litt vanskelig kan være trygge på at de får betalt kontant når de går i butikken, sier stortingsrepresentant for Senterpartiet Sigbjørn Gjelsvik.

– Krig og uro i vårt eget nærområde de siste årene har for alvor vist at vi må ta beredskap på alvor. Det er ikke uten grunn at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap anbefaler alle å ha litt kontanter hjemme. Derfor er dagens vedtak også et viktig beredskapstiltak, sier han.

Les også

Vil slippe kontanter: – Dyrt og tidkrevende


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *