Streiken: Politiet må kansellere passtimer

Lønnsoppgjøret 2024 Streiken: Politiet må kansellere passtimer Streiken i staten får nå direkte konsekvenser for politidistriktene. Illustrasjonsfoto: Passkø utenfor Grønland Politistasjon i Oslo før åpning en tidlig morgen i 2022. Foto: Naina Helén Jåma / VG David Bach Publisert: Publisert: For mindre enn 10 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på


Streiken: Politiet må kansellere passtimer

Streiken: Politiet må kansellere passtimer

Streiken i staten får nå direkte konsekvenser for politidistriktene.

Publisert: Publisert:

Hos Politidirektoratet (POD) satt de mandag i møter med samtlige politidistrikter for å få oversikt over hvordan situasjonen påvirker utstedelsen av pass og ID-kort, opplyser leder Unni Norum for ID-seksjonen i direktoratet.

Per i dag er det tatt ut medarbeidere i streik blant annet ved pass- og ID-kontorene i Oslo, Sør-Øst og Trøndelag politidistrikt.

Trøndelag politidistrikt har tirsdag meldt inn til POD at de er nødt til å kansellere enkelte oppsatte timer denne uka, opplyser Norum til E24.

– Vi har tett dialog med politidistriktene, og vil komme med informasjon til innbyggerne dersom det blir endringer i situasjonen, sier hun.

Ellers oppfordrer politiet folk som har time om å møte til avtalt tid, men ber folk være oppmerksomme på at det kan ta noe lenger tid på pass- og ID-kontoret.

Streiken var et faktum fredag: Unio og Akademikerne kom ikke til enighet med staten, og det blir streik.

Akademikerne stat er den største sammenslutningen i staten med 43.000 medlemmer.

1.240 av dem ble tatt ut i streik fredag. Mandag gikk ytterligere 697 medlemmer ut. Blant dem ansatte i flere departementer, samt Kripos, Økokrim, Oslo politidistrikt, Mattilsynet, Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), Arbeidstilsynet og Statens jernbanetilsyn.

Unio tok fredag ut et mindre, forberedende streikeuttak på 21 medlemmer fra fredag, og satte i verk en betydelig opptrapping på 1.594 medlemmer fra mandag.

Les også

Det siste Norwegian (og norgesferien) trenger


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *