Strømprisen faller til null i Sør-Norge i morgen

Strømprisen faller til null i Sør-Norge i morgen Strømprisen faller til null kroner i Sør-Norge midt på dagen lørdag. Samtidig trekker lave priser i Nord-Sverige og Finland prisene ned i nordlige prisområder. I to timer på lørdag er prisen nede i null i Sør-Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB NTB Publisert: Publisert: For mindre enn


Strømprisen faller til null i Sør-Norge i morgen

Strømprisen faller til null i Sør-Norge i morgen

Strømprisen faller til null kroner i Sør-Norge midt på dagen lørdag. Samtidig trekker lave priser i Nord-Sverige og Finland prisene ned i nordlige prisområder.

  • NTB
Publisert: Publisert:

I Midt- og Nord-Norge koster strømmen i snitt 14,5 øre per kilowattime (kWh) lørdag, melder Europower.

Midt på dagen faller prisene til 2 øre/kWh i disse områdene, og strømmen blir aldri dyrere enn 24 øre/kWh før nettleie og avgifter. Her er prisen høyest mellom klokken 8 og 10.

I Sør-Norge er prisene noe dyrere, og i Oslo- og Bergen-områdene er snittprisen på 27 øre/kWh. I to timer før klokken 13 er strømmen gratis, dog før nettleie og avgifter. Prisen ligger for det meste på drøyt 30 øre/kWh, med en topp på 36 øre/kWh klokken 10.

Det blir dyrest strøm i prisområdene fra Sunnhordland til Buskerud (NO2) på lørdag. Maksprisen blir 66 øre/kWh klokken 20, men også her presses prisen ned i null midt på dagen. Snitt spotpris blir knapt 50 øre/kWh.

Les på E24+

Økonomer om første rentekutt: – Viktig å unngå kronesvekkelse


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *