Styremedlem forlot komité: Musk vurderer kjøp av «mini-hus»

Styremedlem forlot komité: Musk vurderer kjøp av «mini-hus» Milliardæren fryktet relasjonen til Elon Musk kunne føre til angrep på hans uavhengighet. Det er et hus fra eiendomsselskapet Samara som Musk skal ha ønsker om å kjøpe. Foto: Samara Kristian Aaser Publisert: Publisert: For mindre enn 20 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook


Styremedlem forlot komité: Musk vurderer kjøp av «mini-hus»

Styremedlem forlot komité: Musk vurderer kjøp av «mini-hus»

Milliardæren fryktet relasjonen til Elon Musk kunne føre til angrep på hans uavhengighet.

Publisert: Publisert:

Neste uke, 13. juni, skal Tesla avholde generalforsamling, der blant annet omregistreringen av selskapet fra Delaware til Texas skal stemmes over.

En domstol i Delaware satte tidligere i år foten ned for en lønnspakke til Elon Musk på 56 milliarder dollar gjennom aksjeopsjoner, eller nesten 600 milliarder kroner.

I forbindelse med omregistreringen av selskapet ble det opprettet en såkalt spesialkomité, som skulle bestå av to uavhengige styremedlemmer.

En av de to, Joe Gebbia, trakk seg i mars fra spesialkomiteen. Han er mangemilliardær, medgrunnlegger av Airbnb og var nylig med på å starte opp eiendomsselskapet Samara. Selskapet bygger små, fabrikkbygde hus.

Les på E24+

Mindre hissige rentekutt i Eurosonen?

I et intervju med nyhetsbyrået Reuters forteller Gebbia at han har diskutert salg av et Samara-hus til Musk. Husene er på mellom 39 og 74 kvadratmeter. Det går ikke frem hvilke type Musk har vært interessert i.

Elon Musk

Spesialkomiteens advokater konkluderte med at forholdet ikke utgjorde noen interessekonflikt, men Gebbia valgte uansett å trekke seg fra spesialkomiteen.

– Jeg ville ikke at Elons status som potensiell Samara-kunde skulle bli brukt mot komiteen, så jeg oppga at jeg hadde satt den mulige handelen på vent, sier han i en uttalelse til nyhetsbyrået.

Han sier han mener han var uavhengig, men trakk seg fordi han ikke ønsket «urettferdige angrep» på komiteen.

Etter at Musks lønnspakke ble avvist i domstolen i Delaware, skrev Tesla-sjefen flere meldinger på X der han reagerte på kjennelsen og anbefalte andre å registrere selskap i Nevada eller Texas.

Så langt i år er Tesla-aksjen ned nesten 30 prosent.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *