Svakere tall fra Frontline

Kvartalsrapporter Svakere tall fra Frontline Frontline leverer resultat før skatt på 182 millioner dollar i første kvartal, noe ned fra samme kvartal i fjor. John Fredriksen. Foto: Ints Kalnins / Reuters Asgeir Aga Nilsen Kjetil Malkenes Hovland Publisert: For mindre enn 1 time siden Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del


Svakere tall fra Frontline

Svakere tall fra Frontline

Frontline leverer resultat før skatt på 182 millioner dollar i første kvartal, noe ned fra samme kvartal i fjor.

Publisert:

Det John Fredriksen-dominerte tankrederiet Frontline åpner torsdag regnskapsbøkene for årets tre første måneder.

Kvartalsrapporten viser et resultat før skatt på 182,4 millioner dollar, mot 199 millioner dollar i første kvartal i fjor.

Driftsresultatet landet på 251 millioner dollar, mot 241 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor.

Driftsinntektene ble på 621 millioner dollar, mot 512 millioner dollar i fjorårsperioden.

Analytikerne hadde ventet resultat før skatt på 215 millioner dollar og driftsresultat på 264 millioner dollar , ifølge Bloomberg.

Utbytte på 0,62 dollar

Selskapet varsler et utbytte på 0,62 dollar per aksje i kvartalet. I fjerde kvartal var utbyttet på 0,37 dollar per aksje.

– I løpet av første kvartal 2024 mottok Frontline de gjenstående 13 av de 24 store oljefraktskipene (VLCC) som ble kjøp av Euronav i fjor, sier konsernsjef Lars H. Barstad ifølge en melding.

– Resultatet for første kvartal var solid, sier han.

Frontline fikk i april en innkalling fra fond forvaltet av FourWorld Capital Management, LLC om å stille i en domstol i belgiske Antwerpen, etter flere transaksjoner rundt Euronav. Frontline avviser kravene.

Fortsatt geopolitisk spenning

Geopolitiske spenninger påvirker fortsatt fraktmarkedet, og fører til endrede fraktmønstre med lenger frakt. Houthi-militsen i Jemen fortsetter å angripe skip, og det virker som om forstyrrelsene i Rødehavet vil vare lenger enn opprinnelig ventet, skriver selskapet.

«De fleste handelsruter mellom Europa og Asia krever nå at skipene seiler den lengre reisen rundt Afrika. Men vi ser at noen aktører i markedet er villige til å risikere reisen på bekostning av mannskapets sikkerhet», skriver Frontline.

Selskapet peker på at olje fra Russland og Iran fortsatt sendes til Kina og India med attraktiv rabatt sammenlignet med olje som ikke er utsatt for sanksjoner. Men USA og Storbritannia har økt fokus på selskaper og skip som frakter russisk olje, opplyser selskapet.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *