Syv ledere: Slik lykkes du som sjef

Ledertalentene 2024 Syv ledere: Slik lykkes du som sjef Økonomisjef, salgsleder eller bærekraftsansvarlig? Ekspertene som skal hjelpe E24 å peke årets fremste ledertalenter, deler sine råd om hvordan man lykkes som leder på ulike fagfelt. LEDERTIPS: Administrerende direktør Kristine Aasheim i Kavli Norge deler sine råd hvordan man lykkes som markedssjef. Foto: Hanna Kristin Hjardar


Syv ledere: Slik lykkes du som sjef

Syv ledere: Slik lykkes du som sjef

Økonomisjef, salgsleder eller bærekraftsansvarlig? Ekspertene som skal hjelpe E24 å peke årets fremste ledertalenter, deler sine råd om hvordan man lykkes som leder på ulike fagfelt.

Publisert:

For sekstende gang skal E24 kåre Årets ledertalent og vinnere av syv ulike kategorier. I fjor var det Elin Sandnes i DNB som toppet listen.

Før juryen peker ut årets vinnere, får de hjelp av eksperter innenfor ulike fagområder til å vurdere alle kandidatene.

Nedenfor møter du årets fageksperter, som alle er erfarne ledere i sine bransjer. De forteller hva som kreves av ledere der og gir sine tips om hvordan man lykkes som leder.

Kjenner du et ledertalent under 35 år som har utmerket seg? Send inn ditt tips her før 24. mai!

Fagekspert selskapsbygging: Rolf Assev

Partner og medgründer i Startuplab AS.

– Hva kreves for å være en god leder innen startup-bransjen nå?

– Først og fremst må du ha passion for det du gjør. Gründerreisen er lang – gjerne ti år – og det meste er motbakke. Skal du holde ti år i motbakke må du ha noe som driver deg som ikke er penger.

– Dernest må du være flink til å tiltrekke deg dyktige medarbeidere og holde på disse.

– Hva er ditt beste tips til de som vil lykkes som leder i en gründerbedrift?

– Du må være utrolig fokusert. Evnen til å si nei til muligheter vil ofte være avgjørende. Få med deg en medgründer tidlig. Gründerreisen er ensom og det å være to gjør den lettere og morsommere. Bli med i et miljø som utfordrer og stimulerer deg.

Fagekspert bærekraft: Elisabeth Biering

Leder Bærekraft Vinmonopolet

– Hva kreves for å være en god leder innenfor bærekraftsfeltet nå?

– Det er viktig å se hvordan bærekraft støtter opp om virksomhetens mål. Man må tenke langsiktig og være en pådriver – en som får med seg sentrale krefter i virksomheten. I disse dager hjelper det også å trives med å lese EU-direktiver.

– Hva er ditt beste tips til de som vil lykkes med bærekraftsledelse?

– Vær best der det teller mest. Se på hvor din virksomhet har størst påvirkning på sosiale forhold, klima og natur – og hvor man virkelig kan gjøre en forskjell. Prioriter!

Fagekspert organisasjonsutvikling: Hege Aamotsmo

HR-direktør i Kesko Norge (Byggmakker og Onninen)

– Hva kreves for å være en god organisasjonsutvikler?

– Man må evne å se hva selskapet har behov for og å levere på det. Det krever innsikt i relevante organisasjonsmodeller, å kunne kartlegge kompetansebehov, forstå hvordan man kan utnytte teknologi – og ikke minst forstå hvilken kultur som vil støtte opp om strategi og mål.

– Siden organisasjoner er i stadig endring bør man også være i stand til å navigere gjennom og drive endringsprosesser.

– Hva er ditt beste tips til de som vil lykkes med organisasjonsutvikling?

– Det er å være nysgjerrig på hva som skal til for å lykkes. Bruke tid med fagfolkene, følge med på trender og markedsutvikling. Deretter å argumentere faktabasert for å prioritere investeringer der det er behov for utvikling eller endring.

Fagekspert markedsføring: Kristine Aasheim

Administrerende direktør for Kavli Norge (Q-Meieriene og O. Kavli)

– Hva kreves for å være en god leder innenfor markedsføring?

– Det krever verdibasert ledelse som får de beste medarbeiderne med på laget til å gjøre merkevareløftet levende. Jeg tror på strategisk posisjonering av merkevaren og sterk gjennomføring. Vær nysgjerrig på nye verktøy for innovasjon og kommunikasjon.

– Hva er ditt beste tips til de som vil lykkes som markedssjefer?

– Lev merkevaren. Verdier og løfter til forbruker må gjennomsyre alt bedriften står for og gjør. En merkevare er summen av verdier, holdninger og adferd – altså selve kulturen som preger menneskene som hver dag skal levere merkevareløftet til forbrukerne.

Fagekspert økonomi: Hilde Gilen

Finansdirektør i FireSafe Group

– Hva kreves for å være en god økonomisjef nå?

– Økonomisjefens rolle har gått fra å produsere til å analysere tall og rapporter og delta i beslutningsprosesser. Derfor må en god økonomisjef ha en sterk evne til å ta i bruk store mengder informasjon som har betydning for virksomhetens drift og strategiske posisjon.

– Denne informasjonen må man i neste omgang kunne kommunisere til ledere og medarbeidere på en slik måte at man kan ta gode beslutninger i hele organisasjonen.

– Hva er ditt beste tips til de som vil lykkes med økonomiledelse?

– Tenk på hele bedriften, ikke bare ditt eget ansvar. Involver deg i ulike deler av virksomheten slik at du forstår hvordan inntektene skapes og leveransene produseres.

Fagekspert salg: Kathrine Ekås

Seksjonsleder i Fremtind Forsikring AS med ansvar for salg gjennom DNB.

– Hva kreves for å være en god salgsleder nå?

– Salgslederen må hjelpe selgerne til å fokusere på hvordan de skaper og synliggjør reell verdi for kunden, hvordan de skal klare det på begrenset tid og samtidig skille seg fra konkurrentene.

– Du må like å være tett på den daglige driften og kundene, uten å være detaljstyrende eller ta over selgerens rolle som kundeansvarlig.

– Hva er ditt beste tips til de som vil lykkes som salgsledere?

– Selv om det ikke er slik at de beste selgerne alltid blir gode salgsledere, tror jeg det er verdifullt å ha egen salgserfaring fra flere bransjer – det gir både trygghet og troverdighet i rollen.

– Du bør også være genuint opptatt av salg som fagområde, bli inspirert av å jobbe med ulike mennesketyper og trives med at få dager er like.

Fagansvarlig teknologi: Torgeir Waterhouse

Grunnlegger av IT-selskapet Otte, tidligere direktør i IKT-Norge.

– Hva kreves for å være en god teknologileder i dag?

– I tillegg til god innsikt i relevant teknologi er det helt avgjørende å forstå hva målsettingene og forretningsmodellene til organisasjonen og omgivelsene er. Det handler altså ikke bare om å være god på teknologi, det like mye om å være god på hvorfor organisasjonen har teknologi i bruk og hva som skal til for å lykkes med den.

– Hva er ditt beste tips til de som vil lykkes med teknologiledelse?

– Sørg for å sette av nok tid og ressurser til å forstå målsetninger, mennesker og forventninger til organisasjonen og hvordan det må påvirke anvendelse, implementering og utvikling av teknologi.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *