Tatt på taket – slipper straff

Russetiden 2024: Tatt på taket - slipper straff Politiet rykket ut etter at trafikksentral-kamera fanget russ på taket av russebuss på motorveien. - Livsfarlig, lyder konklusjonen. PÅ MOTORVEIEN: Dagbladet har fått innsyn i en video fra Statens vegvesen som viser en russebuss kjøre med to personer i russedress på taket, 16. mai 2024. Video: Statens


Tatt på taket – slipper straff
Russetiden 2024:

Tatt på taket – slipper straff

Politiet rykket ut etter at trafikksentral-kamera fanget russ på taket av russebuss på motorveien. – Livsfarlig, lyder konklusjonen.

PÅ MOTORVEIEN: Dagbladet har fått innsyn i en video fra Statens vegvesen som viser en russebuss kjøre med to personer i russedress på taket, 16. mai 2024. Video: Statens vegvesen. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV.
Vis mer

Publisert


Grytidig 16. mai – dagen før dagen – rykket politiet ut med flere ressurser, etter å ha fått melding om en russebuss med to personer på taket.

Dundrende nedover E6, gjennom Nordbytunnelen i Frogn kommune, like utenfor Oslo, blir russen fanget av et av kameraene til Statens vegvesen sine veitrafikksentraler.

– Dette er en livsfarlig aktivitet, konkluderes det i politiloggen.

Selv om de har hastet ut med flere patruljer, blir bussen borte før de klarer å lokalisere den.

– Gitt rødt kort

Politiet avslutter det aktive søket etter bussen, og begynner å se gjennom bildematerialet fra vegtrafikkens kamera. Straks finner de riktig buss, og et par timer senere kommer det ny melding fra politiet.

– Politiet har gitt rødt kort og et midlertidig bruksforbud på en russebuss som kjørte med russ på taket.

Dagbladet har fått innsyn i Vegtrafikksentralens kamerasystem, og den aktuelle videoen, der man ifølge politiet kan se to russ som er taket på E6.

Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her eller ring oss på 24 00 00 00

Ikke straffeforfulgt

Øst politidistrikt opplyser til Dagbladet at de har «valgt å følge opp i det forebyggende sporet».

– Det ble opprettet straffesak på forholdet, der vi ser at minst to personer i russedress sitter på taket av russebussen mens den kjører i motorvei-hastighet, skriver politiførstebetjent Siri Linn Buer Svendsen til Dagbladet.

Hun sier at politiet har fått informasjon fra de involverte om at bussjåføren ikke visste hva som foregikk på taket av bussen han kjørte, før saken dukket opp i media.

– Vi har derfor valgt å ikke straffeforfølge sjåføren i dette konkrete tilfellet, skriver Svendsen.

Fikk rulleforbud

Politiet fulgte opp hendelsen ved å ha samtaler med den aktuelle videregående skolen, samt med de involverte. Russebussen fikk såkalt «rulleforbud» fra 16. mai, og leieavtalen med busseieren ble inndratt.

– Det var nok ikke den mest ønskede avslutningen på avgangsmarkeringen for denne gjengen, med rulleforbud på 17. mai, skriver Svendsen, som er av oppfatning av at reaksjonen hadde god forebyggende effekt.

Dagbladet har også vært i kontakt med Utrykningspolitiet (UP), som jobber for å redusere antall ulykker og lovbrudd i trafikken. De viser til Øst politidistrikt for kommentar til hendelsen.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *