Tech-boomen fortsetter på Wall Street

Dagen på Wall Street Tech-boomen fortsetter på Wall Street AI-giganten Nvidia fortsetter oppturen et par dager før resultatslippet. Foto: Seth Wenig / AP David Bach Publisert: I dag 15:31 Oppdatert for mindre enn 20 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post Saken oppdateres gjennom


Tech-boomen fortsetter på Wall Street

Tech-boomen fortsetter på Wall Street

AI-giganten Nvidia fortsetter oppturen et par dager før resultatslippet.

Publisert:

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Wall Street sover ikke andre pinsedag. Slik ser det ut på de toneangivende indeksene en halvtimes tid før stengetid mandag:

  • S&P 500 klatrer 0,15 prosent
  • Dow Jones faller 0,44 prosent
  • Nasdaq Composite stiger 0,72 prosent

Fredag stengte Dow Jones-indeksen over 40.000 for første gang.

Onsdag ble det satt trippelrekord da de tre indeksene klatret til nye toppnoteringer. For Nasdaq Composite har det i løpet av handelsdagen vært atter en ny topp.

Oppgangen er ventet å fortsette, i alle fall på kort sikt, sier analysesjef Tom Lee i Fundstrat Global Advisors til CNBC.

– Som vi har sagt tidligere, ventet vi at markedene skulle skifte fra «frykten for mai» til å kjøpe i mai, og for hver uke som har gått, har dette vist seg å være tilfellet. Det venter vi at fortsetter inn i neste uke, sier Lee.

Et fat nordsjøolje (brent) handles mandag kveld for 83,6 dollar, ned 0,3 prosent for dagen.

Les på E24+

Denne aksjen kan gå 150 prosent

Nvidia-forventninger

Onsdag legger Nvidia, som produserer databrikkene AI-selskaper trenger, frem tall.

Analytikere og aksjonærer har holdt et tett øye med selskapet, og noen av dem venter at aksjen kan stige så mye som 30 prosent fra nåværende nivå.

– De siste kvartalene har Nvidia knust estimatene, så markedet forventer nok at de kommer til å gjøre det bedre enn ventet igjen, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordea til E24.

Mandag er Nvidia-aksjen opp 2,06 prosent.

Gamestop-stopp

Videospillforhandleren Gamestop la fredag frem foreløpig tall som viser anslåtte salgsinntekter på mellom 872 og 892 millioner dollar i andre kvartal.

Det er et kraftig fall sammenlignet med samme kvartal i fjor, da salgsinntektene var på over 1,2 milliarder dollar.

Gamestop-aksjen falt 19,73 prosent fredag. Mandag åpnet aksjen med opptur, men har siden falt 8,14 prosent.

Aksjen blir omtalt som en «meme»-aksje, som er aksjer som ofte opplever store svingninger på grunn av oppmerksomhet fra personer som følger dem på nettet.

I forrige uke skjøt aksjen i været som følge av at brukeren «Roaring Kitty» postet et innlegg på Twitter/X for første gang på tre år.

Brukeren «Roaring Kitty» ble beskrevet som en drivkraft på Reddit-forumet i forbindelse med krigen rundt Gamestop-aksjen i 2021.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *