Tesla i retten med parkeringsgigant

Tesla i retten med parkeringsgigant I over et halvt år fikk Tesla regningen fra kunder og ansatte som hadde kjørt fra Oneparks parkeringsanlegg uten å betale. Nå ender saken i retten. Flere Teslaer har kjørt fra parkeringsregningen i Oneparks anlegg. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: Halvard Alvik / NTB Pål A. Solheimsnes Karl Biehl Publisert:


Tesla i retten med parkeringsgigant

Tesla i retten med parkeringsgigant

I over et halvt år fikk Tesla regningen fra kunder og ansatte som hadde kjørt fra Oneparks parkeringsanlegg uten å betale. Nå ender saken i retten.

Publisert: Publisert:

Tesla drar parkeringsselskapet Riverty for retten, i en krangel om hvem som har ansvaret for parkeringsregninger på 131.000 kroner.

Fra oktober 2022 frem til mai 2023 kjørte flere Teslaer fra flere av Oneparks parkeringsanlegg uten å betale. Onepark har et system der man kan kjøre fra anlegget uten å betale, og da får bilens eier faktura i posten.

I dette tilfellet tilhørte bilene Tesla, som fikk regning fra Riverty.

Ifølge Tesla låner de ut biler i stort omfang, og de blir kjørt av kunder som har bilen på verksted, eller Tesla-ansatte som bruker bilene på jobb.

Partene har allerede vært igjennom Forliksrådet, der Tesla ble dømt til å betale for parkeringene.

– Over tid har det vært uenighet mellom Tesla og Riverty om betaling av faktura, skriver kommunikasjonssjef Kristina Nilsson i Riverty i en uttalelse til E24.

– På grunn av den juridiske karakteren av denne saken, kan vi ikke gi flere detaljer på dette tidspunktet.

Riverty håndterer regningene for flere store parkeringsselskaper i Norge, blant dem Onepark.

Tesla har ikke besvart E24s henvendelser.

Skylder på dårlig tid

Tesla hevder at de mottar fakturaene fra parkeringsselskapet for sent til å klare å ferdigbehandle dem før de får purregebyr.

Tesla hevder at det tar seks til 11 dager for fakturaen å nå frem.

«Dette er ikke nok tid til at Tesla får behandlet fakturaene, som hver og en må godkjennes i USA», forklarte Tesla i Forliksrådet.

Tesla sier at de ikke kan regnes som ansvarlige for regningene. De vil heller ikke gi ut informasjon om hvem som var sjåførene av bilene. De viser til GDPR-regelverketGDPR-regelverketEUs regler knyttet til personvern.

I forliksrådet skyldte Tesla på Oneparks parkeringssystem, da det var dette systemet som gjorde det mulig å kjøre fra regningen.

Riverty hevdet på sin side at siden Tesla ikke ville si hvem sjåføren var, hadde de kun elbilselskapet å forholde seg til. De oppfordret Tesla til å bruke raskere løsninger for å håndtere fakturaer enn det de gjør i dag.

Forliksrådet var enig med Riverty i saken, og dømte Tesla til å betale parkeringsregningene. Etter tapet tok Tesla parkeringsselskapet for retten, og der møtes de i august.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *