– Tom for ord

- Tom for ord Den elleve år gamle gutten som forsvant i elva fra leirskolen i Finnmark torsdag, ble lørdag funnet død. Søket etter den savnede 11-åringen i Finnmark fortsetter. Vis mer Anette Beckhaug Bendik Hansen Simone Holen Sønstrød Video Johannes Fjeld Publisert lørdag 01. juni 2024 - 15:21 Sist oppdatert lørdag 01. juni 2024


– Tom for ord

– Tom for ord

Den elleve år gamle gutten som forsvant i elva fra leirskolen i Finnmark torsdag, ble lørdag funnet død.

Søket etter den savnede 11-åringen i Finnmark fortsetter.
Vis mer

Publisert


Sist oppdatert


PORSANGER / ALTA (Dagbladet): Nesten tre døgn etter at alle alarmklokkene gikk i Porsanger kommune i Finnmark, kom beskjeden familien og lokalbefolkningen fryktet aller mest:

Den 11 år gamle gutten som forsvant fra Stabbursdalen leirskole torsdag kveld, ble funnet død ved elvemunninga i Stabburselva av letemannskaper fra Røde Kors.

– Jeg er forferdet og fryktelig lei meg for det som har skjedd. Jeg har nesten ikke ord, sier sjef ved Stabbursdalen leirskole, Gjermund Thomassen, til Dagbladet få minutter etter den tragiske beskjeden kom.

Han fortsetter:

– Jeg er utrolig lei meg for at han falt i elva. Samtidig er jeg glad for at han nå er funnet, så familie, medelever og alle rundt ham kan få ro. Det har vært en utrolig innsats for å finne ham.

HALV STANG: Skolen 11-åringen gikk på flagger lørdag kveld på halv stang. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet

HALV STANG: Skolen 11-åringen gikk på flagger lørdag kveld på halv stang. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet
Vis mer

Lokalsamfunnet i sorg

Ordfører Monica Nielsen (Ap) i Alta kommune – der gutten er hjemmehørende – sier at lokalsamfunnet er sterkt preget av det som har skjedd.

– Hendelsen har fått det mest tragiske utfallet. Mine tanker går først og fremst til familien, som har mistet en av sine. Det berører ekstra når det er barn som er involvert. Det er en gutt som skulle hatt livet foran seg. Og det er en familie som har mistet gutten sin, sier hun til Dagbladet.

Hun fortsetter:

– Når hendelsen fikk det mest tragiske utfallet, så er det jo godt at gutten er funnet, og at familien og vennene vil ha et sted å gå til. Kriseteamet vårt har tett oppfølging av familien tll gutten, og vi har også et opplegg rundt de berørte elevene og ansatte.

Hun opplyser at det blir åpen kirke i Nordlyskatedralen lørdag kveld fraklokka 19.30.

MASSIV LETEAKSJON: Store mengder politi og frivillige har i nesten tre døgn lett etter den savnede gutten, som lørdag ble funent død. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet

Enorm leteaksjon

Gutten ble plutselig borte i den flomstore Stabburselva da han skal ha gått for å hente en fotball under en leirskoletur med skoleklassen. Elva renner ut i Porsangerfjorden.

Store mengder politiressurser og frivillige letemannskaper har siden saumfart området. Det er søkt med flere helikoptre og drone fra lufta, 13 redningshunder i terrenget, samt elveredningsgrupper, båter og dykkere i vannet.

Fredag formiddag gikk søket over i en ny fase, der det gikk fra en redningsaksjon til et søk etter en antatt omkommet person. Overfor Dagbladet sammenliknet operasjonsleder i politiet, Jan Arne Pettersen, søket med «å lete etter nåla i høystakken».

I et forsøk på å finne den savnede gutten, foretok en elveredninsgruppe fra Røde Kors Finnsnes fredag en rekonstruksjoner av hendelsesforløpet, blant annet ved hjelp av en redningsdokke.

Et steinkast unna leirskolens hovedbygg, ligger den nå flomstore Stabburselva. Tross idyllen den maler fram, er det voldsomme krefter som lurer både over og under overflaten.

Politiet opplyste til Dagbladet lørdag morgen at de nå har en teori om at gutten mest sannsynlig har blitt dratt ut i sjøen av elva.

Gutten ble funnet i elvemunninga i Stabburselva i 13-tida lørdag.

– Det ble gjort funn av Røde kors’ bakkemannskaper. Området har vært en del av der det har vært søkt de siste dagene. Det har vært utfordrende med vannstand, strømninger og sikt i vannet, sier innsatsleder Thor Martin Balto til Dagbladet.


LEI SEG: Sjef ved leirskolen, Gjermund Thomassen, er forferdet over det som har skjedd med den 11 år gamle gutten. Foto: Privat
Vis mer

Samlet seg

– Er det godt nok sikret i området ved elva?

– Elva er en del av området vi driver leirskole og den passerer rett ved. Det er en utfordrende elv, så vi sier klart fra at man må ligge unna elva, og det har aldri vært noen som har ramlet uti. Det er ikke gjerde der, men en vold som er som et slags naturlig gjerde, sa leirskolesjefen til Dagbladet fredag – et knapt døgn for gutten ble funnet.

Fredag samlet de ansatte ved leirskolen seg for å gå gjennom sikkerheten og om det er noe de kunne ha gjort annerledes, men Thomassen ønsker ikke å kommentere hva de gikk inn på under møtet.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *