Toppsjefen i Fredriksen-rederi går av

Toppsjefen i Fredriksen-rederi går av Lars-Christian Svensen takker for seg i Golden Ocean. John Fredriksen. Foto: INTS KALNINS / Reuters / NTB Jonas Hagmansen Publisert: For mindre enn 40 minutter siden Oppdatert for mindre enn 20 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post Finansdirektør


Toppsjefen i Fredriksen-rederi går av

Toppsjefen i Fredriksen-rederi går av

Lars-Christian Svensen takker for seg i Golden Ocean.

Publisert:

Finansdirektør Peder Simonsen tar over som administrerende direktør inntil en erstatter er på plass, ifølge en melding fra selskapet.

Svansen skal «søke nye muligheter», opplyses det.

– Jeg vil gjerne takke Lars-Christian for hans verdifulle bidrag til selskapet og ønsker han alt godt for fremtiden, sier Ola Lorentzon, styreleder i Golden Ocean.

Lars Christian Svensen blir tilgjengelig for selskapet frem til 1. september. Han takker styret og kollegaene for «fantastiske år».

– Jeg er stolt over å ha bidratt til selskapets suksess og utvikling i løpet av min tjenestetid. Jeg ønsker selskapet alt godt, og jeg er sikker på at velstanden vil fortsette fremover, sier Svensen.

Kraftig børsoppgang

Så langt i år er Golden Ocean-aksjen opp 61 prosent på Oslo Børs. Selskapet falt imidlertid kraftig ved fremleggelse av rapporten for første kvartal for en uke siden.

Kvartalet er vanligvis den svakeste perioden for frakt av råvarer som jernmalm, kull og korn til havs.

Fasiten viste at selskapet tjente langt mer enn i samme periode i fjor, drevet av blant annet høy etterspørsel og lav flåtevekst.

  • Driftsinntektene landet på 247 millioner dollar, mot 197 millioner dollar.
  • Resultatet etter skatt ble 65 millioner dollar, opp fra minus 9 millioner dollar.
  • Driftsresultatet (ebit) endte på 85 millioner dollar, mot 9 millioner dollar.

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *