Toro-arving Bjarne Rieber er død

Toro-arving Bjarne Rieber er død Rieber, som fortsatt var aktiv i investeringsselskapet Rieber & Søn, ble 87 år gammel. Bjarne Rieber fotografert på hans kontor i Kalfarveien, Bergen i fjor høst. Foto: Paul S. Amundsen / NTB Truls Lier Publisert: For mindre enn 50 minutter siden Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på


Toro-arving Bjarne Rieber er død

Toro-arving Bjarne Rieber er død

Rieber, som fortsatt var aktiv i investeringsselskapet Rieber & Søn, ble 87 år gammel.

Publisert:

Det skriver Øystein Elgan, som sitter i ledelsen i Rieber & Søn, i et minneord i Bergens Tidende.

Bjarne Rieber var styremedlem i Rieber & Søn, og eide investeringsselskapet sammen med barn og barnebarn.

Elgan omtaler Bjarne Rieber som en nestor i selskapet, og skriver at han var «aktiv helt til siste stund». Rieber døde 7. mai, 87 år gammel.

Rieber & Søn er kanskje mest kjent for å ha stått bak Toro, med fabrikk i Arna i Bergen. Næringsmiddelkonsernet inkluderte også merkevarer som Sopps, King Oscar, Denja, Black Boy og Vossafår.

Orkla overtok konsernet i 2013.

Dagens Rieber & Søn var Riebers hovedselskap, og tok etter vært samme navn som det tidligere selskapet. Investeringsselskapet er blant annet involvert i shipping, og selskaper som Hansa Tankers og Inventor Chemical Tankers. Det har også plassert penger i verdipapirer, og har investert direkte i selskaper innenfor bransjer som teknologi, bank og forsikring, og finans.

Sønnen Fritz Rieber er toppsjef i Rieber & Søn i dag.

Historien til selskapet strekker seg tilbake til 1839. Bjarne Rieber var adoptivsønn og det eneste barnet til Tordis og Fritz C. Rieber.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *