Trump-selskap tapte nær 3,5 mrd. i første kvartal

Trump-selskap tapte nær 3,5 mrd. i første kvartal Selskapet som eier sosiale medier-plattformen Truth Social er likevel godt posisjonert for fremtiden, ifølge toppsjef Devin Nunes. Foto: CHRIS DELMAS / AFP / NTB Marianne Stensland Publisert: Publisert: For mindre enn 20 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post


Trump-selskap tapte nær 3,5 mrd. i første kvartal

Trump-selskap tapte nær 3,5 mrd. i første kvartal

Selskapet som eier sosiale medier-plattformen Truth Social er likevel godt posisjonert for fremtiden, ifølge toppsjef Devin Nunes.

Publisert: Publisert:

Ekspresidentens Donald Trumps børsnoterte selskap Trump Media & Technology Group Corp (TMTG) gikk på børs i mars.

Mandag leverte selskapet sin første kvartalsrapport. Den viser at TMTG tapte 327,6 millioner dollar i første kvartal.

Beløpet tilsvarer ca. 3,49 milliarder norske kroner.

I minus på driften

Ved utgangen av kvartalet hadde TMTG en beholdning på 273,7 millioner dollar i kontanter og andre likvider.

Det justerte brutto driftselskapet (ebitda) kom inn på minus 12,1 millioner dollar. Selskapet hadde ca. 1,64 millioner dollar i utgifter relatert til fusjonen fusjonen I forbindelse med at selskapet gikk på børs ble det slått sammen med skallselskapet Digital World Aquistion Corp. Dette er selskaper er etablert for å kjøpe andre selskaper og sørge for at de blir børsnotert. i forbindelse med børsnoteringen.

– Etter en enestående årelang prosess har vi fullført vår fusjon og er ferdig med de aller fleste fusjonsrelaterte utgifter, noe som etterlater selskapet godt kapitalisert og støttet av en hær av småsparere som tror på vårt oppdrag om å fungere som en forkjemper for ytringsfrihet og motpol til sensuren fra de store teknologiselskapene, sier TMTG-sjef Devin Nunes i en kommentar.

Planlegger direktesendinger

Ifølge Nunes er TMTG godt posisjonert på et tidlig stadium for å vokse og fullføre sitt «oppdrag».

– Vi er spesielt glade for å komme videre med direktesending av TV ved å utvikle vårt eget nettverk for distribusjon av innhold, som vi tror vil være en stor forbedring av plattformen, sier han.

TMTG, som eier det sosiale mediet Truth Social Donald Trump opprettet etter at han ble kastet ut av Facebook, har slitt med å generere overskudd.

– DJT er mor til alle meme-aksjer, sa administrerende direktør Julian Klymochko i Accelerate Financial Technologies, i forbindelse med børsdebuten.

Aksjen har likevel gjort det bra så langt. Hittil i år er den opp mer enn 164 prosent.

18.30 norsk tid tirsdag faller imidlertid aksjen 9,9 prosent på Wall Street.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *