Tvungen lønnsnemnd i Akademikerne-streiken

Tvungen lønnsnemnd i Akademikerne-streiken Regjeringen mener konsekvensene av streik i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er for alvorlige. Unio-streiken fortsetter. Hans M. Jordheim Publisert: For mindre enn 2 timer siden Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post Regjeringen foreslår tvungen lønnsnemnd tvungen lønnsnemnd Tvungen lønnsnemnd


Tvungen lønnsnemnd i Akademikerne-streiken

Tvungen lønnsnemnd i Akademikerne-streiken

Regjeringen mener konsekvensene av streik i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er for alvorlige. Unio-streiken fortsetter.

Publisert:

Regjeringen foreslår tvungen lønnsnemnd tvungen lønnsnemnd Tvungen lønnsnemnd er når regjeringen griper inn i en streik eller lockout, hvis arbeidskonflikten kan føre til fare for liv, helse eller sikkerhet eller medføre andre alvorlige samfunnskonsekvenser.for å løse arbeidskonflikten mellom staten og Akademikerne.

Årsaken er den varslede opptrappingen mandag. Da har Akademikerne varslet et streikeuttak på ytterligere 378 medlemmer, der det store flertallet jobber i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Regjeringen mener at NSM dermed ikke vil kunne ivareta kritiske oppgaver ved uønskede hendelser.

Tjenestens hovedoppgave er å bedre Norges evne til å beskytte seg mot spionasje, sabotasje, terror og sammensatte trusler.

– Med bakgrunn i den rapporten som NSM har kommet med, har jeg av nasjonale sikkerhetsgrunner ikke noe annet valg enn å gripe inn og stoppe streiken i konflikten mellom Akademikerne og staten, sier arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap).

Les på E24+

Rødt-nestleder Sofie Marhaug: – Jeg hater debatter med døren lukket

Kaller arbeiderne tilbake på jobb

Utfallet er ikke som ønsket, sier Kari Tønnessen Nordli, leder av Akademikerne stat.

– Vi er skuffet for at vi har havnet her vi har havnet. Vi er i grunn skuffet over at vi ikke klarte å bli enige gjennom forhandlinger eller megling.

Hun sier at de nå konstaterer at regjeringen bruker tvungen lønnsnemnd og at Akademikerne forholder seg til det.

– Vi ber våre arbeidere om å komme tilbake igjen på arbeid i morgen.

Til VG sier Nordli at også NSM-ansatte skal kunne gå ut i streik.

– De er ikke unntatt streikerett, selv om de jobber i Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Til NTB uttrykker hun å være skuffet over motparten, altså staten.

– Vi gjorde det helt klart før forhandlingene startet: Vi ville forlenge en inngått avtale. Staten tvang oss i stedet ut i en konflikt vi aldri ønsket. Nå blir vi tvunget til å avslutte streiken. 

Kari Tønnessen Nordli

Leder av Akademikerne stat

Unio fortsatt i streik

Lønnsnemnda gjelder ikke for streikende medlemmer i Unio. Det betyr at konflikten mellom staten og Unio fortsetter.

– Arbeids- og inkluderingsdepartementet har fått rapporter om utfordrende situasjoner også i virksomheter som er påvirket at Unio sitt streikeuttak, men kravene for å bruke tvungen lønnsnemnd er og skal være høye. Vi vil på vanlig måte følge med på Unio-streiken videre og konsekvensene av den, sier Brenna.

Unio mer enn dobler Unio uttaket mandag, med 1736 nye medlemmer i streik.

Unio og Akademikerne har vært i streik siden 24. mai.

Les på E24+

Tord (33) har gullstatus livet ut: – En strategi som fungerer

 I en tidligere utgave av denne saken sto det at både Akademikerne og Unio var kalt inn til møte. Det riktige er at Tonje Brenna har kalt inn til møte om konflikten med Akademikerne.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *