Uendret arbeidsledighet i april

Uendret arbeidsledighet i april Justert for sesongvariasjon var det ingen endring i antall arbeidsledige, viser ferske tall fra Nav. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Mathias Ogre Publisert: Publisert: I går 10:00 Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post 74.100 personer var registrert som helt ledige


Uendret arbeidsledighet i april

Uendret arbeidsledighet i april

Justert for sesongvariasjon var det ingen endring i antall arbeidsledige, viser ferske tall fra Nav.

Publisert: Publisert:

74.100 personer var registrert som helt ledige eller arbeidssøkere på tiltak hos Nav ved utgangen av april. Det 2,5 prosent av arbeidsstyrken.

– Ledigheten er stabil, men tallet på ukrainere som trenger hjelp fra Nav for å komme i jobb, øker fra måned til måned. Hittil i år har det blitt 1.600 flere ledige, og økningen skyldes i stor grad at flere ukrainere registrerer seg hos NAV, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

I april var det registrert 58.400 helt ledige. Det er en liten oppgang fra mars, da tallet var på 61.000.

Arbeidsledigheten i Norge har vært lav lenge. Både SSB og Norges Bank anslår at den vil stige litt fremover, men overordnet ligge rundt dagens lave nivåer i årene fremover. Norges Bank forventer en ledighet på 2 prosent i 2024, og på 2,2 i løpet av 2025.

I løpet av april ble det registrert 19.000 nye arbeidssøkere. Det tilsvarer 780 per virkedag, justert for normale sesongvariasjoner. Antall nye arbeidssøkere har vært tilnærmet uendret det siste halvåret, ifølge Nav.

Personer som oppgir å ha mistet eller at de kommer til å miste jobben utgjør 30 prosent av de nye arbeidssøkerne. Videre oppgir 15 prosent at de er eller kommer til å bli permittert, 12 prosent at de er usikre på egen jobbsituasjon og 11 prosent at de har sagt opp eller kommer til å si opp.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *