Unge menn siktet for grovt bedrageri av flere millioner fra 80-åring

Unge menn siktet for grovt bedrageri av flere millioner fra 80-åring Oslo tingrett mener bedrageriet mot den eldre kvinnen fremstår godt planlagt og organisert. De to mennene på 26 og 29 år er varetektsfengslet for en periode på fire uker. Foto: Lise Åserud / NTB Erik Tangen Mathias Ogre Publisert: Publisert: I går 15:48 Kopier


Unge menn siktet for grovt bedrageri av flere millioner fra 80-åring

Unge menn siktet for grovt bedrageri av flere millioner fra 80-åring

Oslo tingrett mener bedrageriet mot den eldre kvinnen fremstår godt planlagt og organisert.

Publisert: Publisert:

De to mennene på 26 og 29 år er siktet for grovt bedrageri.

– Jeg kan bekrefte at det er en kvinne på 80 år som er utsatt for bedrageri. Det gjelder et beløp på flere millioner kroner. To personer er pågrepet og sitter varetektsfengslet. Utover det kan jeg ikke kommentere saken av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat Eindride Kjørri.

De to mennene på ble fredag 3. mai varetektsfengslet for en periode på fire uker med brev- og besøksforbud. De siktede, som er 26 og 29 år gamle, holdes også isolert fra hverandre.

Oslo tingrett mener det er sannsynlig at mennene vil påvirke øvrige aktørers forklaring, samt fjerne fysiske og digitale bevis, dersom de skulle bli løslatt fra fengsel.

«Det er en alvorlig sak, og siktede kan på det nåværende tidspunkt ikke sies å samarbeide med politiet. Slik bedrageriet er beskrevet i sakens dokumenter fremstår det godt planlagt og organisert (…)», står det i en kjennelse fra retten.

Har erkjent delvis straffskyld

Begge de siktede samtykket til varetektsfengsling.

– Min klient har erkjent delvis straffskyld etter siktelsen, sier advokat Cecilie Nakstad, som forsvarer 26-åringen.

I fengslingskjennelsen står det at 29-åringen erkjenner en del av de faktiske forholdene i siktelsen. Han erkjenner delvis straffskyld.

E24 har vært i kontakt med hans forsvarer, advokat Rikke de Vibe. Hun ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *