Vekterstreik avverget – mekling endte med avtale

Vekterstreik avverget – mekling endte med avtale Norsk Arbeidsmandsforbund, Parat og NHO Service og Handel ble natt til lørdag enige om en ny overenskomst for vektere. Dermed blir det ikke vekterstreik. Det blir ikke vekterstreik i år. Natt til lørdag ble partene enige om en ny tariffavtale etter noen timers mekling på overtid. Foto: Vidar


Vekterstreik avverget – mekling endte med avtale

Vekterstreik avverget – mekling endte med avtale

Norsk Arbeidsmandsforbund, Parat og NHO Service og Handel ble natt til lørdag enige om en ny overenskomst for vektere. Dermed blir det ikke vekterstreik.

  • NTB
Publisert: Publisert:

– Det viktigste for oss i dette oppgjøret var økt grunnlønn. Det har vi klart å oppnå med et høyt kronebeløp som gagner alle, sier forbundsleder Brede Edvardsen i Norsk Arbeidsmandsforbund.

Parats forhandlingsleder, Lars Petter Larsen, sier vekterne får 13,50 kroner i generelt tillegg. Utover dette er partene enige om 2 kroner som kommer på toppen av resultatet i mellomårsoppgjøret i 2025. Det er også funnet løsninger for å motvirke korte turnusvakter.

– Ingen av oss har kontroll på fremtidig prisvekst, men alt tilsier at medlemmer og ansatte gjennom dette oppgjøret får en lønnsvekst som er høyere en prisveksten, sier Larsen.

– Vi er glade for å ha kommet i mål med et krevende oppgjør, sier administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn, i NHO Service og Handel.

Partene har i år prioritert rekruttering til bransjen og verdsetting av kompetanse, ifølge Kaltenborn.

Tariffavtalen omfatter 8685 årsverk i NHO Service og Handels medlemsbedrifter.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *