Vipps lanserer nynorsk versjon av appen

Vipps lanserer nynorsk versjon av appen På nynorskdagen 12. mai ruller Vipps ut nynorsk som et nytt språkalternativ i appen. Fra og med 12. mai får nynorskbrukere språket sitt i Vipps-appen. Foto: Lise Åserud / NTB NTB Publisert: Publisert: For mindre enn 10 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook


Vipps lanserer nynorsk versjon av appen

Vipps lanserer nynorsk versjon av appen

På nynorskdagen 12. mai ruller Vipps ut nynorsk som et nytt språkalternativ i appen.

  • NTB
Publisert: Publisert:

– Dette handler om å vise språklig ansvar og respekt for kundene sine. Jeg håper flere aktører i næringslivet lar seg inspirere av Vipps, sier Språkrådet-direktør Åse Wetås i en pressemelding fra Vipps.

I hele Vipps er det over 4500 ulike faste tekster, og det er disse tekstene som nå er oversatt fra bokmål til nynorsk med hjelp fra Noregs Mållag.

For å skape ekstra engasjement rundt oppdateringen, vil det for alle som velger nynorsk som språk i Vipps være mulig å «kvippse» i noen dager. Etter hvert vil det gå over til å hete «vipse» igjen, også på nynorsk.

Lars Tore Skau, som er utvikler og nynorskentusiast i Vipps, forteller at én av ti vippsbrukere har nynorsk som hovedmål.

– Derfor skulle det bare mangle at vi gjør det mulig å bruke Vipps i nynorskversjon, sier han.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *