Viste huskelista til mistenkt seriemorder

«Long Island-seriemorderen»: Viste huskelista til mistenkt seriemorder Arkitekten Rex Heuermann (60) er tiltalt for ytterligere to drap på kvinner på Long Island. I retten la påtalemyndighetene fram det som framstår som en huskeliste for å gjennomføre drap. MISTENKT: Rex Heuermann (60) er mistenkt for minst seks drap. Denne uka måtte han møte i retten. Foto:


Viste huskelista til mistenkt seriemorder
«Long Island-seriemorderen»:

Viste huskelista til mistenkt seriemorder

Arkitekten Rex Heuermann (60) er tiltalt for ytterligere to drap på kvinner på Long Island. I retten la påtalemyndighetene fram det som framstår som en huskeliste for å gjennomføre drap.

MISTENKT: Rex Heuermann (60) er mistenkt for minst seks drap. Denne uka måtte han møte i retten. Foto: James Carbone/Newsday via AP, Pool
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Kort fortalt

  • Arkitekten Rex Heuermann (60) er tiltalt for drap på seks kvinner over tre tiår på Long Island i New York.
  • Politiet har gjort en rekke beslag hjemme hos Heuermann. Blant annet har de kommet over et Word-dokument, som nærmest framstår for en huskeliste for drapsmenn.
  • Heuermann nekter straffeskyld, og etterforskningen pågår fortsatt.

NEW YORK (Dagbladet): Heuermann, som ble pågrepet i fjor sommer, er nå tiltalt for drap på seks kvinner over tre tiår. Politiet sier også at etterforskningen er langt fra over.

Heuermann møtte i retten i New York denne uka. Han erkjenner ikke straffeskyld for drap på Jessica Taylor i 2003 eller drapet på Sandra Costilla i 1993.

– Han har det ikke bra med de nye tiltalene. Ett drap er åpenbart fryktelig, og det er vanskelig å forsvare. Nå er vi oppe i seks, sier advokaten hans, Michael Brown, ifølge CNN.

Heuermann ble fengslet på nytt fram til et nytt rettsmøte 30. juli.

Gisp i rettslokalene

Gisp gikk gjennom rettslokalene da aktor i Suffolk County på Long Island, Nicholas Santomartino, beskrev innholdet politiet har funnet på Heuermanns elektroniske apparater, ifølge New York Post. Blant annet fant de et dokument, som angivelig beskriver strategien for framtidige drap.

TRUE CRIME: Historien om en av USAs verste seriemordere, og bloggeren Michelle McNamara som fant ham. Video: HBO
Vis mer

Et Word-dokument, som Heuermann angivelig først opprettet i 2000 og så oppdaterte over mange år, framstår som en huskeliste for seriemordere. Dokumentet beskriver hvordan man skal kvitte seg med lik, unngå å bli tatt og ikke etterlate DNA-beviser. I tillegg inneholder dokumentet en liste over hva som trengs for å gjennomføre drap.

Én del av dokumentet har overskriften «Body Prep» (forbredelse av lik journ.anm.). Her beskrives i detalj hvordan lik kan regjøres, deles og transporteres. Dokumentet har deretter en «Post Event»-del, som skal være en sjekkliste for å unngå å bli tatt, inkludert det å ha en klar alibihistorie.

– Dette var et planleggingsdokument brukt av Heuermann for å metodisk planlegge drapene sine i uutholdelig detalj. Hans intensjon var spesifikt å finne disse ofrene, jakte dem, få dem under sin kontroll og drepe dem, sier statsadvokat i Suffolk County, Raymond Tierney på en pressekonferanse.

Politiet sier også at de har funnet en betydelig samling med volds- og torturpornografi, som stammer helt fra 1994, ifølge rettsdokumenter.

Anklaget for dobbeltliv

Heuermann ble opprinnelig arrestert i juli 2023 og siktet for fire drap på kvinner. Likene deres ble funnet langs en strekning på Gilgo Beach på Long Island i 2010. Heuermann har også nektet for drapene på de fire – Melissa Barthelemy, Megan Waterman, Amber Costello og Maureen Brainard-Barnes. Til sammen er minst 11 lik funnet i dette området siden 2010. Noen av disse er fortsatt ikke identifisert.

Påtalemyndigheten mener Heuermann, som bodde nær Gilgo Beach med familien sin i Massapequa Park, levde et dobbeltliv. Kona og barna hans skal ha vært bortreist da de fleste av drapene angivelig fant sted. Heuermann jobbet selv som arkitekt på Manhattan og levde tilsynelatende et fredelig forstadsliv.

Mindre enn ei uke etter at Heuermann ble arrestert, søkte kona om skilsmisse. Hun skal imidlertid siden ha sagt a hun ikke tror han er i stand til å gjøre det han er anklaget for, ifølge CNN.

Etterforskerne mistenker at Heuermann kan stå bak flere drap.

– I de fleste tilfeller begynner ikke en seriemorder å drepe i 40-åra, opplyser politiet til TV-kanalen.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *