Vitner beskriver overfallet

Mette Frederiksen Vitner beskriver overfallet Flere personer ble vitne til at Danmarks statsminister Mette Fredriksen fredag ble overfalt på åpen gate i København. OVERFALT: Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, ble overfalt på åpen gate i København. Foto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix / AFP Vis mer Vegard Kristiansen Kvaale Publisert lørdag 08. juni 2024 -


Vitner beskriver overfallet
Mette Frederiksen

Vitner beskriver overfallet

Flere personer ble vitne til at Danmarks statsminister Mette Fredriksen fredag ble overfalt på åpen gate i København.

OVERFALT: Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, ble overfalt på åpen gate i København. Foto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix / AFP
Vis mer


Publisert


Kort fortalt

  • Danmarks statsminister Mette Fredriksen ble overfalt på åpen gate i København fredag.
  • En ung mann skal ifølge øyenvitner ha dyttet henne slik at hun nesten falt overende.
  • Politiet har pågrepet en mistenkt og etterforsker saken.

Verken politiet eller den danske statsministeren selv har gått ut med detaljer om overfallet, som skjedde på Kultorvet midt i København sentrum like før klokka 18 fredag.

– Det har i kveld vært en hendelse på Kultorvet som involverer statsministeren. Vi har en anholdt i saken, som vi nå etterforsker. Vi har på nåværende tidspunkt ingen ytterligere kommentarer eller bemerkninger om saken, skriver Københavns-politiet på X.

Statsministeren er sjokkert over hendelsen, uttaler Frederiksens kontor, ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Få meter unna

Hendelsen har skapt store reaksjoner mange steder i verden, og nå har den danske avisa B.T. snakket med øyenvitner som beskriver hendelsen og gjerningsmannen.

– Vi hadde satt oss ved fontenen like ved blomsterbutikken da vi så Mette Frederiksen komme gående fra Nørreport på vei i retning mot Strøget. Er ikke det Mette Frederiksen, sa vi til hverandre, forteller de to tenåringene Marie Adrian (18) og Anna Ravn (17) til avisa.

De beskriver hvordan de ble sjokkert da en ung mann få meter fra dem gikk opp til Mette Frederiksen og dyttet henne slik at hun holdt på å falle.

– Det kom en mann forbi i motsatt retning, og han ga henne et hardt dytt i skuldra så hun nesten falt overende, sier de to til B.T.

– Kunne det på noe vis være snakk om et huell, og at mannen gikk inn i henne ved en feil?

– Nei, overhodet ikke. Det var et kraftig dytt, men hun gikk ikke i bakken, sier de to.

– Så sjokkert ut

Den danske statsministeren skal ha blitt forskrekket.

– Hun kikket på ham og så sjokkert ut. Nærmest fornærmet. Hun kikket på ham og sa noe til mannen, som hun kom gående sammen med, sier de to øyenvitnene.

De beskriver gjerningspersonen som en ung mann.

SJOKKERT: Statsminister i Danmark Mette Frederiksen hopper opp av stolen da hun hører hva Søren Søndergaard svarer om Russland. Video: Folketinget
Vis mer

– Han var høy og meget slank, med forholdsvis langt, mellomblondt hår, og han så ganske ung ut, sier Adrian og Ravn.

Mannen skal ha vært ikledd en løs t-skjorte og shorts. Han bar også på en skulderveske.

Etter overfallet skal mannen ha forsøkt å komme seg raskt unna, men han ble stoppet av det som trolig var Frederiksens sikkerhetsvakter.

– Han ropte noe og var aggressiv, men vi kunne ikke høre hva han ropte. Og så la de ham i bakken, sier de to øyenvitnene.

Ikke synlige skader

De forteller at Frederiksen ikke sa noe til overfallsmannen, og at hun gikk til et bord på en kafé like i nærheten hvor en kvinne ventet på henne.

– Hun setter seg og hilser på venninnen. Så går det 30-40 sekunder, kanskje enda kortere tid, før tre-fire livvakter får henne opp og av gårde mens jeg kan høre at det er foretatt en pågripelse, sier daglig leder for Kulbar, Søren Kjærgaard til B.T..

Han sier at statsministeren ikke hadde noen synlige skader etter overfallet.

– Hun hadde ikke noen fysiske skader, som jeg kunne se. Hun var litt mer travel og hektisk i bevegelsene og adferd enn hvordan hun pleier å være når hun kommer hit på en vanlig dag. Hun kan ha virket litt rystet, sier Kjærgaard.

Frederiksen ble eskortert av livvaktene sine fra kafébordet til en ventende bil og kjørt bort.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *