Vurderer ekstraordinære tiltak

Øst 110-sentral ringes ned: Vurderer ekstraordinære tiltak Øst 110-sentral ringes ned i varmen, torsdag. FORTSATT SKOGBRANNFARE: Nødetatene rykket onsdag ut til en skogbrann i Hobøl i Indre Østfold med stor spredningsfare. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer Masha Dundic Publisert torsdag 23. mai 2024 - 18:53 110-sentralen melder torsdag ettermiddag at de i dag


Vurderer ekstraordinære tiltak
Øst 110-sentral ringes ned:

Vurderer ekstraordinære tiltak

Øst 110-sentral ringes ned i varmen, torsdag.

FORTSATT SKOGBRANNFARE: Nødetatene rykket onsdag ut til en skogbrann i Hobøl i Indre Østfold med stor spredningsfare. Foto: Lise Åserud / NTB
Vis mer


Publisert


110-sentralen melder torsdag ettermiddag at de i dag har fått ekstremt mange henvendelser.

– Det er mye forskjellig, men en skogbrann kan generere mange telefoner, fordi det er så synlig, sier vaktleder ved 110-sentralen, Lars Erik Robertsen til Dagbladet.

Onsdag rykket brannmannskaper, inkludert brannhelikopter, til skogbrann i både Hobøl, og på Aurskog.

– Dere skriver på X at dere vurderer ekstraordinære tiltak, hva kan det innbære?

– Det kan være at vi oppbemanner med flere mannskaper ute, basert på været, der det er behov i distriktet.

– Er det et sted der det er ekstra skogbrannfare nå?

– Nei, det er like tørt overalt, sier Robertsen.

På X (tidligere Twitter), kommer brannvesenet med en oppfordring til publikum, skriver Romerikes Blad som omtalte saken først.

VAKSDAL: Det ble dramatisk for Tone Fløysand og barnebarnet da de skulle se hvordan fotballbanen så ut etter raset. Bilder: NTB/Tone Fløysand, Video: Tone Fløysand, Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten
Vis mer

– Vi er helt avhengig av hjelp fra dere alle i denne perioden, så vi oppfordrer sterkt å unngå all nødvendig bruk av åpen ild i skog og utmark.

– Skogbranner kan være langvarige hendelser som er svært kostbare for samfunnet og miljøet, og kan også være livstruende for mennesker.

Befolkningen bes også bidra til slukking av eventuelle branner.

– Kan et ulmende forlatt bål slukkes med vannet fra flasken din, er vi glad for om du gjør dette. Om du er i tvil, ring 1-1-0, oppforder 110-sentralen.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *