Wall Street falt – Gamestop-aksjen stupte

Dagen på Wall Street Wall Street falt – Gamestop-aksjen stupte «Roaring Kitty», som bidro til meme-aksjens himmelferd i 2021, strømmet direkte på YouTube. Aksjen var i fritt fall etter sendingen og endte ned 39 prosent. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB Jonas Hagmansen Malene Emilie Rustad Publisert: I dag 15:30 Oppdatert for mindre enn


Wall Street falt – Gamestop-aksjen stupte

Wall Street falt – Gamestop-aksjen stupte

«Roaring Kitty», som bidro til meme-aksjens himmelferd i 2021, strømmet direkte på YouTube. Aksjen var i fritt fall etter sendingen og endte ned 39 prosent.

Publisert:

Samtlige indekser falt fra start, men gikk opp etterkruttsterke jobbtall. Ved børsslutt er det nedgang på Wall Street.

  • Dow Jones falt 0,22 prosent
  • Nasdaq er ned 0,23 prosent
  • S&P 500 er ned 0,11prosent

Etter en markant opptur onsdag drevet av teknologiaksjer, med Nvidia i spissen, endte torsdagen i blandet terreng.

Les på E24+

Tusenvis av norske småaksjonærer kan stemme frem Musks gigantiske lønnspakke

Strømmet direkte – aksjen stupte

Keith Gill, også kjent som Roaring Kitty, hadde en direktesending på Youtube med rundt 600.000 seere rundt klokken 18.30 norsk tid.

Meme-aksjenMeme-aksjenEt meme er et element av kultur, vanligvis humoristisk, som blir spredt raskt gjennom internett og sosiale medier. Meme-aksjer opplever gjerne store svingninger på grunn av oppmerksomhet fra personer som følger dem på nettet. Gamestop falt til rundt 40 prosent på Wall Street, etter å ha vært ned rundt 30 prosent før sendingen begynte.

Keith Gill ble beskrevet som en drivkraft på Reddit-forumet i forbindelse med krigen rundt Gamestop-aksjen i 2021. Småsparere kjøpte aksjen i et forsøk på å presse ut de som veddet på at aksjen skulle falle.

I sendingen sa Gill at han har troen på aksjen og ledelsen i selskapet, men at han ikke er helt sikker på veien videre. Han viser også frem en portefølje med aksjer som angivelig skal være verdt 350 millioner dollar.

Roaring Kitty / Youtube

Søndag kveld forrige uke la Gill ut et skjermbilde av det som kan være porteføljen hans. Bildet viste en betydelig mengde Gamestop-aksjer og opsjoner verdt godt over én milliard norske kroner. Det har foreløpig ikke lyktes noen medier å verifisere posisjonen.

Tidligere denne uken sa Nordeas investeringsdirektør Robert Næss til E24 at han synes det er spesielt at interessen for meme-aksjer igjen har våknet til liv.

– Det er vanskelig å se at disse aksjene har noen stor verdi, og det er nok også slik at Roaring Kitty mest sannsynlig vil komme til å dumpe aksjene. Så å kjøpe seg inn som investor nå, det er ikke akkurat smart, sa han.

Vil hente penger

Tidligere fredag varslet Gamestop at selskapet vurderer å selge 75 millioner aksjer i en emisjon, ifølge en melding, som på det meste sendte aksjen ned 19 prosent i førhandelen.

Rundt lunsjtider la selskapet frem resultater for første kvartal som fortsatt viser tap, men mindre enn samme periode i 2023.

Etter resultatet ble kjent, og før meldingen om pengeinnhentingen, var aksjen opp rundt 20 prosent i førhandelen.

Det amerikanske nyhetsbyrået CNBC skriver at resultatet kom som en overraskelse og var planlagt publisert senere denne måneden.

Ved børslutt fredag er Gamestop-aksjen ned 39 prosent.

Jobbhopp

Før børsåpning kom ferske jobbtall fra USA som viser at det ble skapt 272.000 nye jobber i mai.

Det er langt over Bloomberg-forventingen på 180.000 nye jobber.

Nonfarm payrolls omtales gjerne som «månedens viktigste tall» og viser antall jobber skapt utenfor landbruket.

Den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve (Fed) følger nøye med på arbeidsmarkedet. Fed forsøker å dempe prisveksten ned til to prosent ved å sette opp renten, og med det få ned aktiviteten i økonomien. Sterke jobbtall kan indikere at aktiviteten er høy.

Sjeføkonom i Handelsbanken, Marius Gonsholt Hov sa til E24 at markedsrentene umiddelbart steg etter tallene.

– Alt i alt er dette negativt med tanke på snarlig kutt fra Fed. Neste uke er for lengst utelukket, juli kan vi også glemme. Trolig vil markedet prise bort sannsynlighetsovervekten for kutt i september, og heller havne mer på vippen, sa han.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *