Zero-leder Sigrun Aasland blir statssekretær

Det grønne skiftet Zero-leder Sigrun Aasland blir statssekretær Leder Sigrun Gjerløw Aasland i miljøstiftelsen Zero slutter og blir statssekretær i Klima- og miljødepartementet. – Overrasket og glad over å bli spurt, sier hun. Zero-leder Sigrun Gjerløw Aasland blir statssekretær i Klima- og miljødepartementet, hvor Andreas Bjelland Eriksen (Ap) er statsråd. Foto: Skjalg Bøhmer Vold Kjetil


Zero-leder Sigrun Aasland blir statssekretær

Zero-leder Sigrun Aasland blir statssekretær

Leder Sigrun Gjerløw Aasland i miljøstiftelsen Zero slutter og blir statssekretær i Klima- og miljødepartementet. – Overrasket og glad over å bli spurt, sier hun.

Publisert: Publisert:

Det kommer frem i en melding fra Zero og i regjeringens referat fra statsråd fredag.

Aasland er konstituert som statssekretær fra 3. mai i år til 9. februar neste år, ifølge regjeringen. Hun stiller for for Arbeiderpartiet, i likhet med klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen.

Ifølge Zero skal Aasland vikariere for Ragnhild Sjoner Syrstad, som skal ut i foreldrepermisjon.

Aasland har sagt opp sin stilling i Zero.

– Hvorfor ville du ha denne jobben?

– Dette er en kjempespennende mulighet til å jobbe videre med norsk klimapolitikk. Jeg syns Andreas Bjelland Eriksen og regjeringen har fått til mye bra ting i det siste, blant annet innen havvind, CO2-kompensasjon og ladeinfrastruktur for lastebiler. Det er et arbeid jeg syns er viktig å være med på, sier Aasland.

– Skal du tilbake som Zero-leder?

– Jeg har sagt opp. Nå skal jeg gjøre en jobb her. Zero har fått en flink ny fungerende leder på plass, så det kommer til å gå kjempebra.

– Har du planer om en politisk karriere og det å stille til valg til Stortinget?

– Jeg tenker at vi tar en ting om gangen. Jeg er overrasket og glad over å bli spurt. Dette er en kjemeviktig tid for å jobbe med klimapolitikk, og det er viktig å få større fart i klimapolitikken. Det er så lite tid igjen til 2030 og 2050 at det bare er å jobbe på, sier Aasland.

Zero-leder siden 2021

Stig Schjølset tar over for Aasland og blir fungerende daglig leder i Zero.

– Vi gleder oss på Sigruns vegne og gratulerer henne med ny jobb. Hun har vært en fantastisk leder for Zero, og nå får hun en annen mulighet til å gjøre en viktig innsats for klimasaken i en avgjørende fase for norsk klimapolitikk, sier Schjølset ifølge en melding.

Sigrun Aasland ble Zero-leder i juni 2021, da forgjengeren Marius Holm sluttet for å bli konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Vy.

– Styret gratulerer Sigrun Aasland med ny jobb, sier styreleder Erik Sauar i Zero ifølge meldingen.

– Vi skjønner godt at klimaministeren har bruk for henne i det viktige arbeidet med å øke gjennomføringsevnen i norsk klimapolitikk. Styret skal nå se på hvordan Sigruns rolle skal fylles videre, og vi er heldige som har en solid fungerende leder i Stig Schjølset, sier han.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *